Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 117

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Ползвам цитат от 2013г. и всичко от цитата ми го казаха днес само с уговорката, че моя пчелин е регистриран от повече от 10 години и ми казаха ,че регистрацията и пререгистрацията вече не важи и отново трябва да правя всичко от цитата стъпка по стъпка.Аз исках само да се пререгистрирам като ЗП ако знаете нещо кажете си мнението.
    И каква е причината да искат нова пререгистрация? Обикновено се налага, когато се сменя мястото на пчелина(друг имот). Тъпо, но факт. В белите страни, пчелина се регистрира не като животновъден обект, а като пчелин. Номера е един за всички пчелини на този собственик. И това би било нормално. Ето нещо, което можем да искаме при промените в закона.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Пчелина е пререгистриран през 2008г. като имам удостоверение за това но вчера ми казаха ,че вече не важат и аз трябва да направя всичко отначало като пчелина не се мести, а си е на същото място и за мен лично проблема, е че ветеринарния лекар отговарящ за района ми е пенсиониран и новия отговарящ е на 35 км. в едната посока и цялото това разкатаване ще ме откаже от регистрация.За договор с частен ветеринарен лекар наистина се сключва това го направих .

Наблюдател
    Регистриран
    15.02.2015
    Аз ги гледам от няколко години.Имам си стая за вадене на мед но е далеч от изискваната с топла вода. И да искам да ги регистрирам за да се пробвам по някоя програма за развитие на кошерите.Но ме притеснява навлизането в законното защото има много скрити "улички" като продажбата предполагам че като ЗП ще е обложена с данъци и т.н.Благодаря за точния отговор.

Наблюдател
    Регистриран
    05.10.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    И каква е причината да искат нова пререгистрация? Обикновено се налага, когато се сменя мястото на пчелина(друг имот). Тъпо, но факт. В белите страни, пчелина се регистрира не като животновъден обект, а като пчелин. Номера е един за всички пчелини на този собственик. И това би било нормално. Ето нещо, което можем да искаме при промените в закона.
    Иде реч за ПАРИ.

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2014
    Колко кошера трябва да имам за да ги регистрирам?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ivan14 Виж публикацията
    Колко кошера трябва да имам за да ги регистрирам?
    Няма долна граница, можеш да регистрираш и един кошер, дори можеш да регистрираш пчелин(животновъден обект), без нито едно налично пчелно семейство, и в последствие да го населиш. Това(населването) обикновенно се извършва посредствум ветеринарно-медицинско свидетелство(ВМС - пътен лист), като закупиш пчелни семейства или прехвърлиш от друг наличен пчелин.
    Но, ако искаш да участваш по тригодишната НПП(националната пчеларска програма), то последните две години имаше изискване от 20 пчелни семейства като долен праг за участие, по мерките за закупуване на кошери и отводки.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В Стара Загора няма начин да регистрираш животновъден обект-пчелин, без да е заселен. Звучи странно, но държат да е така и това си е.

Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    В Стара Загора няма начин да регистрираш животновъден обект-пчелин, без да е заселен. Звучи странно, но държат да е така и това си е.
    Аз мисля че на всякъде е така . И на мен ми искаха да са налични пчелите в обекта при идването на комисията на оглед . И тук се получи поредното недоразумение незнам точно защо . Когато купих първите си пчелни семейства исках да взема удостоверение от тамошния вет.лекар че няма карантина в раыона и пчелите са здрави . НО той ме пита " До кой жив. обект ще ги транспортирате трябва да го запиша в документа " Е как до кой аз още нямам регистриран Та единия ветеринар иска пчелите за да ми регистрира жив. обект другия не дава документ без номер на обекта И така как се реши случката . Обадих се на ветеринаря от моя раыон и той запази номер в компа си който го написахме в удостоверението от там където ги купих . Абе общо взето във всяко село закона се чете различно
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Аз мисля че на всякъде е така . И на мен ми искаха да са налични пчелите в обекта при идването на комисията на оглед . И тук се получи поредното недоразумение незнам точно защо . Когато купих първите си пчелни семейства исках да взема удостоверение от тамошния вет.лекар че няма карантина в раыона и пчелите са здрави . НО той ме пита " До кой жив. обект ще ги транспортирате трябва да го запиша в документа " Е как до кой аз още нямам регистриран Та единия ветеринар иска пчелите за да ми регистрира жив. обект другия не дава документ без номер на обекта И така как се реши случката . Обадих се на ветеринаря от моя раыон и той запази номер в компа си който го написахме в удостоверението от там където ги купих . Абе общо взето във всяко село закона се чете различно
    Ами, да именно за това говоря, отиваш при участакувият или пък направо в БАБХ и си запазваш номер на ЖО, и си подаваш документите, заявление, GPS координати(ако ги имаш), документ установяваш право на ползване върху имота(нотариален акти или договор за наем, или друг документ), по едно време искаха и договор с участъков лекар, и чак когато го заселиш обекта тогава идват на проверка, и след това вече ти издават удостоверение за регистрация на ЖО. Да до тогава си в процес на регистрация със запазен номер на ЖО.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ако може изкарай документа за собственост,на него би трябвало да пише,че е на наследниците.После правиш договор за наем с тях за 0 лв или за някаква сума която решите.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •