Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
Здравейте,

Дамяне, не съм се изразил достатъчно ясно, (за разлика от теб не мога да чертая ич). Имам предвид около 2 до 3мм. разделено от пред и от зад. НЕ ПО 2/3мм. ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ. Като разлепваш рамката да може да мръдне малко. След като имаш такива рамки, разбираш за що иде реч.

Поздрави, Г. Георгиев
Аз разбрах само от едната страна рамката да е по-къса.(моя грешка)
2мм ми изглеждат много, но няма да стане без проби. Трябва да направя няколко вида рамки, а при следващото зазимяване да оставя само един вид. Както се казва "око да види, ръка да пипне".
За мое нещастие знам за к'во става дума с тези по-големи рамки и няма проблем да се вземат с 1-2мм, но най-вероятно направо ще ги бракувам.

Цитат Първоначално публикувано от Диян Димитров Виж публикацията
"Кошера е с вътрешни размери 450х450 ДБ12 или 500х500 външно"
За вътрешния размер спор няма, но външния зависи от дебелината на страниците. Ти явно говориш за дебелина 25 мм. А какъв ще е при дебелина примерно 36 мм. ? 522х522.
Да, за 25мм говоря.
Няма проблем и 50мм да го направиш, просто дървенията тежи два пъти повече.

Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
Добре предполагам че имаш в предвид ДБ плодник с отделно дъно / щом можеш да го въртиш на топло и студено разположение/, въпроса ми беше имат ли примерно задната и предната страна /или евентуално лявата и дясната/ вертикални фалцове в които да влязат съседните им страни?
Ясно!
Да, дъното е отделно с идеята, че някой слънчев ден може да реша да сменям дъна или да слагам прашецоуловители и т.н. А и ползвам само един размер рамка, тоест всичко ми е на голяма рамка. Дали ще е плодник или магазин няма значение.
Не, страните нямат фалцове, а са с най-елементарната сглобка, но всяка страна(ъгъл) има лепило(не, че държи много) и 10 винта +/-.
Гледам на всяка дъска да сложа по 2 винта, но понякога са повече или по-малко. Винтовете са 3х50мм. Първо се правят дупките за винтовете, след това се пълнят с лепило(дупките за винтовете) и чак тогава се завива винта.