Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Тука вече ме хвана - все още не знам от какви точно витаминни и минерални комплекси се нуждаят пчелите. Засега работя по въпроса (чета книжки и ровя из интернет). Имам обаче вече едно постижение. Намерих в интернет и изтеглих една глобална база данни с хранителните съставки на над 8000 различни храни. При това говорим не само за съдържание на калории, протеини, мазнини и въглехидрати, а и на стотици други съставки (витамини, минерали и микроелементи). Ако разбера и от какво точно се нуждаят пчелите, ще мога да им изчисля една много точна и много добре балансирана диета с точните съставки и количества на това, което ще го слагам в сиропа.

https://www.ars.usda.gov/Services/docs.htm?docid=24912
С витамините се оправих, но информацията за минералите е много малко и все от разни недостоверни източници. Ако стигнеш до нещо добро го препрати в моята посока.
Сигурно и ти си стигнал до извода, че готовите добавки на пазара стават само за продаване, но не и за пчели . В някаква добавка бях видял толкова много Натриев Хлорид(готварстка сол), че пчелите ми ще ослепеят и няма да виждат пашата.