Водя се по съветите на пчелари, на които вече им вярвам, защото са доказали своята компетенция по даден въпрос. Водя се по съветите на пчелари, които и в момента гледат много кошери - 500 и нагоре. Техния опит е много по-важен и меродаввен от опита на 40 годишни пчелари, но с 10-20 кошера. Водя се по моите си лични концепции за неща, които вече съм ги изтествал и вече знам къде е истината, дори и тя да противоречи на всеобщото мнение във форума. Водя се от ЛОГИКАТА и МАТЕМАТИКАТА. Водя се от ДОКАЗАНИТЕ НАУЧНИ ИСТИНИ на известни световни пчелари. Вярвам на способноста си да вземам ПРЕОБЛАДАВАЩО ВЕРНИ РЕШЕНИЯ в условията на НЕДОСТИГ НА ИНФОРМАЦИЯ или дори още по лошо, което вилнее в пчеларския занаят - в условията на ПРОТИВОРЕЧИВА ИНФОРМАЦИЯ. Цял живот това съм го правил и в момента в пчеларството не откривам нищо ново по въпроса. Отново МИТОВЕ, отново противоречива информация и дори ДЕЗИНФОРМАЦИЯ от хора, които искат да се чувстват значими. В тази среда се опитвам да вирея и до момента успявам да се справям бих казал сравнително добре.
Solaris60 се опитва да докаже, че в основата на всичко това стоят много пари, но за съжаление ще се наложи да го разочаровам. В основата на всичко това стои МНОГО ТРУД, МНОГО ЗНАНИЯ И ОПИТ, МНОГО ЕНТУСИАЗЪМ, МНОГО СЕБЕОТРИЦАНИЕ, генериране на МНОГО НОВИ ИДЕИ, вземане на ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ и волята тези решения да бъдат ПРИЛОЖЕНИ НА ПРАКТИКА.
Много тотомилионери с много пари СЕ ПРОВАЛИХА. Много пишман пчелари с големи субсидии СЕ ПРОВАЛИХА. Тоест искам да кажа, че парите НЕ СА ПЪРВОПРИЧИНАТА. Те са само средство, което е хубаво да го имаш, но не са задължителен компонент. Без тях нещата пак стават, но по-бавно. Калпав пчелар ще се провали и с много пари, а един качествен пчелар ще започне с малко и за няколко години ще направи стотици и дори хиляди кошери. Примери бол както за калпави пчелари, така и за качествени такива.

Цитат