Да качването на плодникова пита с пило винаги ми е давало добър резултат. Направих го на другия ДБ, както и на ЛР и работи безотказно.

Днес, след 9 дена активна почивка от работа, пчели проблеми гледам на нещата друго-яче. Дойдох на пчелина и прегледах кошерите набързо един по един. Чак сега усетих лекотата на работа с ЛР.
Та.. Мисля да реализирам метода споменат от Юри, който споменава в друга тема, но с лека намеса на друга идея за да имам точно сценарио за обстоятелствата и възможностите ми.

1. Рано около 9 часа, местя ДБ рамките в ЛР+7см. Като ДБ си остава на място и празен, след преместването на рамките. (ДБ е син, ЛР е жълт и се намира на 2 м.)
2. Добавям на ДБ сандъка 3 основи и може би 1-2 пити с пило и меден венец, преградна дъска + новозакупена майка
3. Пожелавам добре дошли на летящите пчели в стария им дом но ново-обзаведен wink;
4. И семейството и отводката, подхранвам със сироп и поддържам чиста вода в поилките.
---------------------
Очакванията ми:
- Силния ДБ вече преместен в ЛР, за догодина да се засели на ЛР рамки/ корпуси.

- Да развия отводката на ЛР рамки в ДБ съндък, и по-късно когато купя дъна и корпуси просто да го преместя.