Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 141 до 150 от общо 193
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Майките не са оплождани при мене, а при майкопроизводителите, от които съм ги купувал. Тоест догодина ще вземам яйца от ОРИГИНАЛНО ЗАКУПЕНИТЕ МАЙКИ. Търтеи също ще ловя пред семейства с ОРИГИНАЛНО ЗАКУПЕНИ МАЙКИ. За продуктивните качества на всичките тези майки нищо не мога да кажа, защото ги получих миналата година по средата на сезона и с тях правих отводки. На практика те все още не са имали пълноценни семейства, за да разбера колко мед ще произведат.

Вече казах и в предишни постинги, ще го повторя и сега:

За тази година ще мога да гарантирам само РАСОВА ЧИСТОТА !!! Мисля че и това не е малко предвид факта какви търтеи летят в нашето небе.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Добрата майка е само един от компонентите, необходими за получаване на високи доходи от пчеларството. Тя е НЕОБХОДИМО, но не и ДОСТАТЪЧНО условие. Същото важи и за пашата - тя също е необходимо, но не и достатъчно условие. Ето един скромен списък на НЕОБХОДИМИТЕ КОМПОНЕНТИ, без които според мене не може да има пчеларски бизнес. Един от тях да липсва и целия бизнес се проваля:

1. Пчелин с кошери в него
    2. Пчелни семейства в тези кошери
    3. Качествени майки, снасящи много яйца и даващи на поколението добри гени (трудолюбивост, неройливост, ниска агресия, дълъг живот)
    4. Качествен пчелар, извършващ правилни манипулации със семействата
    5. Поне една добра паша, а по възможност - 4 паши и/или подвижно пчеларство
    6. Транспортни средства и пчеларско оборудване (сгради, машини, съоръжения, пчеларски инвентар, помощни средства и т.н.)
    7. Пазар, на който да бъде продаден този мед (клиенти на дребно или едро)

А ако трябва да избера кой е най-важния компонент, то това според мене е КАЧЕСТВЕНИЯ ПЧЕЛАР !!! От него и от неговите ЗНАНИЯ или САМОЗАБЛУДИ зависи как ще си организира останалите компоненти на бизнеса, и дали тази организация ще доведе до бързо разрастване на бизнеса и добри доходи или до провал и търсене на чужд виновник за собствената си некадърност.
    Точка 7 е доста по-важна от точка 4.Всичко изброено без точка 7 няма смисъл.
    Пример: Идеално организирана , оборудвана с последна дума на техниката, обслужвана от най-високо квалифициран персонал свинеферма за задоволяване на пазара на свинско месо в мюсулманския свят.Абсурдно нали?!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз вече написах, че един компонент да липсва и всичко се проваля. Всяка една точка е важна, но най важната продължавам да твърдя че е КАЧЕСТВЕНИЯ ПЧЕЛАР !!! От него зависи всичко останало. Ако е качествен, освен пчеларските проблеми ще си реши и проблемите с пазара. А твоя пример, който го даваш, е пример за НЕКАДЪРНИК, тръгнал да гледа прасета в мюсюлманския свят.....

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Интересува ме от къде се сдобихте с Бъкфаст елитни майки за разплод?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Никога не съм казвал, че майките са елитни ........
    А от кого съм ги купил ще си позволя да го запазя в тайна. Ако той пожелае, сам ще го обяви.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Майките не са оплождани при мене, а при майкопроизводителите, от които съм ги купувал. Тоест догодина ще вземам яйца от ОРИГИНАЛНО ЗАКУПЕНИТЕ МАЙКИ.
    Мое лично мнение е, че сериозен майко-производител, не би използвал тези майки за разплод.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    ЕЕЕЕЕЕЕ, най после да се каже. Елитарки - дрън - дрън.
    Теб не те изриват,сигурно си с връзки а аз докато спомена ,че ще си купя Маеевка,луп и ме няма
    Не звучи ли по добре МАТЕЕВКА ПРЕВЪЗХОДНА от КУЧА МАРКА?Мъча се да пополиазирам нещата,пък те ме изтриват ша са обидя!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Майките не са оплождани при мене, а при майкопроизводителите, от които съм ги купувал. Тоест догодина ще вземам яйца от ОРИГИНАЛНО ЗАКУПЕНИТЕ МАЙКИ. Търтеи също ще ловя пред семейства с ОРИГИНАЛНО ЗАКУПЕНИ МАЙКИ. За продуктивните качества на всичките тези майки нищо не мога да кажа, защото ги получих миналата година по средата на сезона и с тях правих отводки. На практика те все още не са имали пълноценни семейства, за да разбера колко мед ще произведат.

Вече казах и в предишни постинги, ще го повторя и сега:

За тази година ще мога да гарантирам само РАСОВА ЧИСТОТА !!! Мисля че и това не е малко предвид факта какви търтеи летят в нашето небе.
    Ами като не знаете,вземете ни подарете по няколко майки 2015и ние ще ви подскажем какви бихме си купили 2016!

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    СЕВЛИЕВО
    Матеев това с расовата честота май ще ти е основен проблем. То ясно че не сте на ясно точно какво ще произвеждате но поне ще има етикет / име /. Интересно мие от къде ще натрупате толкова голям бащен фонд за да произведете относително чисти пчели майки от Бъкфаст или било то други раси? Ако работите с инструментално осеменяване добре на какъв капацитет ще постигнете на производство? И с какво качество?
    Дали самия ти осъзнаваш че съзнателно престъпваш закона в името на какво и чий интереси /Закон За Опазването на Генетичното Разнообразие на РБ./ не изреждан всички закони то си ги знаеш. Все още има действаща нормативна база и тя не е паднала или променена. Не мисля че държавата ще се съобрази с исканията само на Г.н Матеев като собственик на "Матеев Хъни" да си развъжда каквото си иска. Преди да правиш каквото си искаш се съобразете с закона.
    Попадате пат Юрсдикцията на Министерство на Земеделието, Министерство на Екологията, Агенция Митница/ незаконен внос/, ИСРЖ , БАБХ. Ако имаш толкова много другарчета в тези служби добре. Явно смелоста е в повече. УСПЕХ.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Мое лично мнение е, че сериозен майко-производител, не би използвал тези майки за разплод.
    Разбира се - сериозните майкопроизводители използват НОЗЕМАТОЗНИТЕ МАЙКИ НА ДОЦЕНТА и затова в момента пчелините на всички са пламнали от болести и всички се мъчат някакси да спасят положението с антибиотици.

Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •