Здравейте!
Колеги,започвам с това,че до сега аз майки не съм закупувал,карам както се спомена КУЧА МАРКА /ГРАДИНСКА ПРЕВЪЗХОДНА/и съм доволен!
Всички знаем каква е крайната ни цел:по дори добиви на качествен стоков мед и добрата му реализация!Изключвам колегите за които пчеларството е хоби или тези/моите уважения към тях/които търсят авангардни технологии в пчеларството!Казусът ми е следният,знаем,че добивът на пчелен мед зави от района/пашата/ и МТО.Ние пратихме майката на остров,на планина.....Добре създадохте перфекната майка и я продадохте в район с оскъдна паша или по време на една а може и две основни паши времето не е позволявало пълноценна работа,каква е оценката за майката!?Ами ако слънчогледа е ГМО/с дълбоки нектарници и пчелите не го посещават,каква е оценката за майката!?Как производителя ще защити репутацията си ако на следващата година бъде охулен от такива куповачи?
Сега конкретно към г-н Матеев,вие направихте проучване на кой вид майки има най-голямо търсене/мисля някъде споменахте ,че снасяли по 2000 яйца и т.н./казахте хоп и някой скочихакакво ще стане,ако не сме осигурили достатъчно място за яйцеснасяне или ако няма подържаща паша/ще храним/и ако се случат по горните условия какво правим?
Това,което мен ме интересува: имате ли някакви данни за средния добив на пчелен мед по райони,/съобразно особенностите/от майките които предлагате? Условието,че им е осигурили нормално развитие?