Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 20 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 193
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Здравейте!
    Колеги,започвам с това,че до сега аз майки не съм закупувал,карам както се спомена КУЧА МАРКА /ГРАДИНСКА ПРЕВЪЗХОДНА/и съм доволен!
    Всички знаем каква е крайната ни цел:по дори добиви на качествен стоков мед и добрата му реализация!Изключвам колегите за които пчеларството е хоби или тези/моите уважения към тях/които търсят авангардни технологии в пчеларството!Казусът ми е следният,знаем,че добивът на пчелен мед зави от района/пашата/ и МТО.Ние пратихме майката на остров,на планина.....Добре създадохте перфекната майка и я продадохте в район с оскъдна паша или по време на една а може и две основни паши времето не е позволявало пълноценна работа,каква е оценката за майката!?Ами ако слънчогледа е ГМО/с дълбоки нектарници и пчелите не го посещават,каква е оценката за майката!?Как производителя ще защити репутацията си ако на следващата година бъде охулен от такива куповачи?
    Сега конкретно към г-н Матеев,вие направихте проучване на кой вид майки има най-голямо търсене/мисля някъде споменахте ,че снасяли по 2000 яйца и т.н./казахте хоп и някой скочихакакво ще стане,ако не сме осигурили достатъчно място за яйцеснасяне или ако няма подържаща паша/ще храним/и ако се случат по горните условия какво правим?
    Това,което мен ме интересува: имате ли някакви данни за средния добив на пчелен мед по райони,/съобразно особенностите/от майките които предлагате? Условието,че им е осигурили нормално развитие?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,ако може и аз да запитам.След като не си купувал майки ,твоите с какво ги сравняваш и как стигаш до "доволен съм"

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ,ако може и аз да запитам.След като не си купувал майки ,твоите с какво ги сравняваш и как стигаш до "доволен съм"
    Ами как? Всички се грижим за пчели и като сравним резултатите в общи линии сме на едно ниво. Без значение кой какви похвати е ползвал. Не виждам някой да е получил 5 тона от 50 кошера, защото неговите пчели са елитни или по работни.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не виждам някой да е получил 5 тона от 50 кошера....
    има, има
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    А не съм сигурен.Бях писал ,че вадя по около 25-30кг. от кошер.Когато ми го изкопуват ,чак се чудят.В североизтока вадели 2-3 пъти повече.Е по-добра паша ,ама чак пък толкова.Та мисля ,че и майката е важна.Последните години вкарах чужди майки и пчелите ми станаха по-кротки.За продуктивност не мога да преценя ,че много пръскат.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    виждал съм
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами от добива и казвам за 2013 средно на семейство 72,3кг
    2014средно 51,4 семейство
    Кажи какви са твоите да сравня?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Не скачай толкова.Не го приемай като заяждане.Врътни малко нагоре и ще видиш.Рекорда ми е 37кг.средно от кошер.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Няма лоши майки/е всяко стадо си има мърша/има незнаещи пчелари!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Е щом казваш.Между дугото предлагам да минем в темата "качествена майка".

Страница 12 от 20 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •