Това са размерите и елементите както обещах:
4бр. болт 12х177мм и 4бр гайки
4бр. ролки 12х60мм
Шпилката е 14мм и накрая има 10мм шестограм(може да се сложат две гайки и да се стегнат една към друга).
Рамената са с размер 195мм х 35мм х 7мм и леко заоблени в края, иначе опират на масата.
От центъра на първите дупки до центъра на вторите е точно 50мм, а от вторите до третите 109мм.
Профилите са 30мм х 50мм х 4мм и всеки е 1м дълъг.
Дупките на профилите от страната на стягане са на 190мм от края на профила, а задните са на 320мм от края.
Две от страните(долната и горната) на шестограма са на разстояние 20мм, но другите страни са на 22-24мм, дължината е 60мм и има дупка с резба за шпилката 14мм. По-малките страни са направени за стягане на дъски от 22мм и нагоре.
Всеки профил трябва да има едни и същи дупки на едно и също място, но точно тази стяга е "тестовата" и има няколко грешки по нея. Има една дупка в повече на едното рамо, а на единя профил липсва дупка за втория ред дъски.
Дупките на рамената се правят, като се заварят едно към друго по двойки и се пробиват под точно 90 градуса. След това се режи заварката и рамената се разделят.
Това е линк към снимките и по-долу има кратко видео. Нямаше как да обясня какво точно представлява стягата без видеото.
Това е в необитаемо жилище и от студа малко ми треперят ръцете и гласа ми си прекъсва и ще ме извинявате.