Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 129
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Абе аз тебе отдавна те чета много внимателно, затова взех че изпапках баклавичките на дечурлигата /за бърза енергия/, изпих едно ъъъ, хапче за тонус и може да почваме шоуто за колегията. Че я виж - и отегчени има вече! Пускай левия мигач
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Само да напомня как започна темата:

Уважаеми колеги съфорумци,

Както вероятно знаете, точка 19 от правилата гласи:
    19. Писането във форума да се прави грамотно,на книжовен български език.Всеки модератор/ администратор по своя преценка и усмотрение може да предприема каквито действия прецени за добре...тоест ако не се стараете да уважавате Българският ни език...има вероятност да заключим или изтрием мнението или темата ви.

Това правило масово не се спазва. Знам, че това не е граматически или правописен форум, но помислете над следния въпрос:
    Това ли е грамотността на Българските пчелари?
    Какво впечатление оставяме с написаното в 5 изречение без нито една главна буква или препинателен знак и 10-12 правописни грешки? Някои от сгрешените думи са си направо трудни за четене...
    Ако си прочитаме мнението преди да натиснем бутона "Прати", поне ще отпаднат "печатните" грешки.
    Ако някой не разбира за какво говоря, мога да дам примери.
    Помисли, ако качеството на информацията отговаря на примитивния език с който е написана, доколко ще ти е полезна тя?
    Нито професията нито образованието ми са свързани с книжовния Български. Ама ми е гадно когато някой не полага усилие колкото за една пръдня, за да пише или се изказва поне малко грамотно ПРЕД ЦЯЛ ФОРУМ ОТ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ХОРА.

Представете си Д. Бонев или scutellator да споделя мненията си по този начин:

и лятото от тяз направих по една отводка и изкарах мед след акацията бях ги дигнал на 4етери корпуса извадиь меда и ги цепих не гледах каде ще баде маиката

Това което исках да кажа още с първия си пост накратко беше:
    Не на чалгата във форумния език!

Във всеки един форум има шепа хора, от които можеш да научиш много неща. За щастие (и не случайно) те пишат нормално. Друга част от хората, учат от тях и питат така, че да се научат. От тях научаваш какви грешки да не допускаш. Има и такива, които само четат. До тук добре. Обаче има и една група, която е "на всяко гърне мерудия". Не знам защо, но много често те пишат или на "шльокавица" или т.нар. "алкохолни постове" към 2-3ч. през нощта:

колега е прав относително жилване, свикваш и с всеки пъть подувашсе по малкоу жилвания полезни но не е в голямо количествоу 5-10 жилвания на ден не е много, лек от подуване няма, можеш да не ходеш на доктор, това не е алергия щом можеш да дишаш спокойно. Ако си алергичен то отрова нарушава дъшане и подувасе не само място на ужилване а цяло тяло, купи инжекция орбазон и я носи с себеси когато работиш с пчели, това ти е газанция за оцеляване, най добре помагат ръкавици но с тях не винаги удобно, има моменти когато пречи и було, общо взето към всичко свъкваш с времето.

И понеже тези изяви нещо зачестиха напоследък, не се сдържах и пуснах тази тема. Очевидно, спасението ми е в "селективното четене". И в търсенето на хумора... за съжаления ако не беше толкова тъжно, щеше да е много смешно
    И за да се усмиря малко, си налагам мораториум на писането за 3 дни, а по темата се връщам пак на практиката с цитатите без много коментари.
    Пишете както искате, аз ще чета каквото си искам.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Явно тука сме се събрали големи умници. http://pik.bg/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%...ews246699.html

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    За мен винаги е било важно какво казва човек,а не как го казва.Също така смятам,че няма толкова много колеги които спазват абсолютно всички пунктоационни правила или притежават правилен словоред.Нашата цел е да си поправяме пчеларските грешки и да споделяме опит,ако е необходим някому!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    За мен винаги е било важно какво казва човек,а не как го казва.Също така смятам,че няма толкова много колеги които спазват абсолютно всички пунктоационни правила или притежават правилен словоред.Нашата цел е да си поправяме пчеларските грешки и да споделяме опит,ако е необходим някому!
    Пууууу... тъкмо беше потънала темата и пак изплува.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Да, така е: Но все пак би трябвало да положим "малко" усилия да могат да ни разберат правилно останалите участници във форума.

Поздрави, Г. Георгиев
    Този пост е редактиран от Bobi-M9598; 02.11.2015 в 15:14. Причина: пропуск

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Юрий е виновен ,той е намислил нещо!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Гоше,тая тема си е твоя мантра,така че кажи нещо да се посмеем!

Ами всички твърдят че, пчеларството е занаят за интелигентни хора. Аз разбира се не го вярвах, но щом вече е научно доказано, както казва г-н Матеев,... ще трябва да го приема.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Интелигентни,интелигенти ама не чак за МЕНСА!

Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •