кой каза че не чета??? книгата на радоев съм ч прочел сигурно над 20 пъти. българска пчеларска енциклопедия прочетох, броевете на списание пчеларство от 1975 до 1985 съм ги изчел. филми гледам доста, и щом ви питам значи не стигам сам до отговор.място има в кошера, имат основи за градеж, отворите са отворени на макс, по 2 магазина имат, плодника го размествам на всеки 10на дена и маточници има и има и има и има..... е аджа ба що ги има, като съм им създал работа с основите, имат паша и т.н.кога съм казвал че роенето е вредно???? за някои колеги е така които добиват промишлено количество мед.преди ви казах и сега пак ще кажа има един пчелар тук които сигурно гледа от 50 години пчели. та той за роенето ми вика мене не ме интересува дали роят, ако ще и 10 пъти да роят това е добре. това бил единствения и наи важния му признак че кошерите са му наистина силни.пък и някога доколкото съм запознат чрез естествено роене са се размножавали пчелните семеиства.и то не много отдавна а преди има няма 50на години.колкото до наставниците, те са много и това сте самите вие. от всеки от вас черпя информация, и наистина ми е полезна.верно яд ме е че допуснах да роят, ама от грешките си се уча.поне знам какво трябва да правя другия път да не се случи това.верно ако не бяха роили и имах още магазини може би щях да имам и по големи резултати но ощя в началото на темата казах че меда не ме бърка много. а целта ми е да схвана за какво иде реч и да мога поне да удвоя семеиствата. за мен лично преизпълних плана. вместо 2 станаха 3 нови семеиства с рояка които се развива добре, и да чукам на дърво и отводките да сполучат.изкарах и добро за мен количество мед, родата ще нагъва яко.тъй че плана за мен тази година го преизпълних. сега от ливадната и от липата квото и да донесат все ще е бонус отгоре.не се заяждам с никои а ви питам за мнение.ако знаехме всичко всеки от нас, нямаше да има форуми, сайтова, весници, списания и книги.а и скоро някои от вас каза че и най големия пчелар на света не знае напълно как живее пчелното семеиство