Някой колеги пишат за майкопроизводителите, че майките им са калпави само от слухове и за това не мога да посочат кокретно име. Аз имам опит с Апиакта 2010 година купих по програмата 35 майки- половината средно качество, другата половина пълни боклуци. Едната беше толкова "майка" че излезе от тесния отвор за пчелите, почна да семени но симвоично. Една беше умряла в клетка и според наредбата до три дни от доставката продавача ако се уведоми трябва да изпрати нова майка , Кънчев една седмица не си отвори телефона. През 2011 година имах 95 майки пак по програмата, исках да си купя от Стефан Курдов фирма Билайн. Платих 1000 лева авансово, не можа да ми достави майките до края на юни , едвам си вземах парите обратно с триста зора. Така и не разбрах качеството на майките му, но разбрах че е голям лъжец. Вземах тези 95 майки през юли от Кисьов, той поне беше коректен и подмени няколко дефектни, които не пронесоха. 10 броя средни майки, останалите 85 броя боклуци, направиха следващата година на 3 пити пило на длан - толкова им беше силата. От такива майки мед не се вади, само се прави брой кошери, даже и самосмяна не искат да им правят пчелите им. Умират внезапно и залагат свещеви. Които иска нека си купува такива майки, на мен и без пари да ми ги дават не бих ги взел. Имам сертификати, договори за тези "елитни" майки.