Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 235
    Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Да, така е. Не винаги нещата са само черни и бели. До сега не съм чул колега да се похвали от "купени майки", разбирате за какви става въпрос.
    Г-н Павлов Вие сте първият. Радвам се, че има и ЧИТАВИ м/у майкопроизводителите. Дано останат само те. Относно цената, да пазара. Както казва колегата по-горе: За тези майки 20лв. са МНОГО. Когато това което ми предлагат е със съответното качество съм готов да платя и повече от 20лв. Това е лично мое мнение.

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Сигурен съм че много лицензирани майкопроизводители четат форума, но нито един не е излязъл на светло-що ли. Доцента и компания в името на печалбата със действията си съсипват българското пчеларство. Като се появят още десетина момчета като Скутелатора много бързо ще забравим за доцента и компания.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Няма нужда от десетина Скутелатори. Просто трябва да спрем да им купуваме "ПОРОДИСТИТЕ МАЙКИ". Г-н Павлов каза, че е купувал и е доволен. Да останат само тези които знаят какво и как да го правят. Г-н Матеев също ще произвежда майки. Тук във форума има много пчелари, които също могат да помагат, и с майки, и със съвети. Ако спрем да им купуваме "КАЧЕСТВЕНАТА" продукция........... те ще цъфнат и вържат.
    Не призовавам към бунт. Просто искам това което ще си купя да отговаря на определените изисквания. Скутелатора говори за селекция, КОЙ от "свитата" на богопомазаните извършва такава? КОЙ поддържа бащини семейства? Предполагам, че няма и необходимото разстояние от други пчелини! За мен селекцията е висш пилотаж. Купил съм си от Котларски книжката "Генетика и селекция". Прочел съм я три пъти, и ми се струва доста сложно (за мен). След като знам какво пише там, съм сигурен, че това се прави с МНОГО ЖЕЛАНИЕ И СЪРЦЕ. Не трябва да се работи само за печалбата, а крайния клиент да го д.ха. Нямам си на идея как става това. Отиваш в Родопите при един старец и намираш ЗАПАЗИЛА СЕ МЕСТНА ПЧЕЛА. По времето на соца са внесени токова нови линии, развъждани давани продавани, че е мътна и кървава. Да но ние имаме РОДОПИКА? Глупости на търкалета. Мое мнение. Не ВЯРВАМ!!!!

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Няма нужда от десетина Скутелатори. Просто трябва да спрем да им купуваме "ПОРОДИСТИТЕ МАЙКИ". Г-н Павлов каза, че е купувал и е доволен. Да останат само тези които знаят какво и как да го правят. Г-н Матеев също ще произвежда майки. Тук във форума има много пчелари, които също могат да помагат, и с майки, и със съвети. Ако спрем да им купуваме "КАЧЕСТВЕНАТА" продукция........... те ще цъфнат и вържат.
    Не призовавам към бунт. Просто искам това което ще си купя да отговаря на определените изисквания. Скутелатора говори за селекция, КОЙ от "свитата" на богопомазаните извършва такава? КОЙ поддържа бащини семейства? Предполагам, че няма и необходимото разстояние от други пчелини! За мен селекцията е висш пилотаж. Купил съм си от Котларски книжката "Генетика и селекция". Прочел съм я три пъти, и ми се струва доста сложно (за мен). След като знам какво пише там, съм сигурен, че това се прави с МНОГО ЖЕЛАНИЕ И СЪРЦЕ. Не трябва да се работи само за печалбата, а крайния клиент да го д.ха. Нямам си на идея как става това. Отиваш в Родопите при един старец и намираш ЗАПАЗИЛА СЕ МЕСТНА ПЧЕЛА. По времето на соца са внесени токова нови линии, развъждани давани продавани, че е мътна и кървава. Да но ние имаме РОДОПИКА? Глупости на търкалета. Мое мнение. Не ВЯРВАМ!!!!

Поздрави, Г. Георгиев
    Каква ще е разликата м/у старите и новите майкопроизводители? Или просто заменяне на старите имена с нови и пак същото положение? И то си е така де.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колеги ,не знам как ще ги отсее пазара майкопроизводителите.Нико -почти не назовава човека .С идея може би да не се обиди.Има недоволни ,но не казват откъде са им майките.Доволните също не казват.Затова ще има още набутани и бизнеса им ще върви.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Слънце, надеждата умира последна. Така казват. Да се надяваме, че новите ще са си извадили поуката. Дано най-после някои неща, които ни интересуват да си дойдат на мястото.

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Всички ревете от майкопроизводителите но никой не застана с името си и да напише какво не му харесва.Примерно на тази и тази дата закупих майка от този майкопроизводител,от град еди кой си майката беше такава и такава.Всеки може да плюе но трябва да има доблест и да застане с името и лицето си.Не защитавам никой просто нека бъдем коректни.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Всички ревете от майкопроизводителите но никой не застана с името си и да напише какво не му харесва.Примерно на тази и тази дата закупих майка от този майкопроизводител,от град еди кой си майката беше такава и такава.Всеки може да плюе но трябва да има доблест и да застане с името и лицето си.Не защитавам никой просто нека бъдем коректни.
    Колега , когато купуваш майка в магазина издават ли ти документ с който да докажеш , че това е майката на точно този производител?Продуктите на производителите са умишлено "анонимни" за да не можеш да потърсиш законен начин да им върнеш стоката.Някой правил ли е опит да върне майка ?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ванка ,щом ти не си от плюещите ,значи трябва да си от хвалещите.Хайде похвали някой.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Каква ще е разликата м/у старите и новите майкопроизводители? Или просто заменяне на старите имена с нови и пак същото положение? И то си е така де.
    Разликата ще е, че ще се появи ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. А щом има пазарна икономика, то тогава винаги ще се намери поне един производител, който в името на конкуренцията да започне да работи КАЧЕСТВЕНО, да започне да прави РАЗВОЙНА ДЕЙНОСТ (тоест ИСТИНСКА СЕЛЕКЦИЯ), да започне да се СЪОБРАЗЯВА С ИЗИСКВАНИЯТА НА ПАЗАРА, а не със собствените си изкривени представи и т.н и т.н. Въвеждането на пазарна икономика в майкопроизводството ще доведе до създаването както на скъпи и качествени МЕРЦЕДЕСИ, така и на евтини и масови ГОЛФОВЕ. Клиентите ще ИМАТ ИЗБОР и сами ще решават дали да си купят мерцедес, голф или трабант. Най-важното, което ще се промени, е появата на СВОБОДЕН ИЗБОР. Това малко ли е?

Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •