Аз ползвам клей, казват че е руски, или силикон.При стягане с дюбел или пирони няма проблем.Най добре е на клин зъб, но в днешно време май никой не прави такива страници.
Аз ползвам клей, казват че е руски, или силикон.При стягане с дюбел или пирони няма проблем.Най добре е на клин зъб, но в днешно време май никой не прави такива страници.
Ползваме на Момент за дърво Д3 за 20 минути стяга а след 24 часа дървото се чупи не се отлепя
Наистина е най-доброто водоустойчиво лепило, но изрично пише да не се използва под 7 градуса и да се съхранява от 5 до 25 градуса. Да се пази от замръзване!
Знам, щото моето беше на път да замръзне и сега ми е на бюрото![]()
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Препоръчително е да се работи с него при температура над 14 градуса и срока му на годност е само 12 месеца, така че не е желателно да се оставя за напролет че може да се окаже че му е изтекъл срока вече. На мен за това ми се наложи набързо да оборудвам една стаичка с печка иначе рискувах да изхвърля 5 килограмова кофичка докато чакам топлото време.
Аз ползвам "Ракол" лепило за дърво/мисля че така се казва/. Като изсъхне става много здраво.
Това са снимки на един тест за якост на лепило PVA клас D4 :
![]()
![]()
Таблите стоят неизменно на това място повече от 2 г. ,в дъжд ,сняг, пек ! Никъде не се вижда просвет между отделните елементи ! Боята е на 2 ръце и е българска ,без импрегнант ! Измятането е много малко ! По- скоро таблата ще изгние отколкото да се раздели на парчета ! Теста продължава...... ! Производителя е известна марка ,но не го рекламирам защото не ми подарява лепило !![]()
Чак просвет все още няма, но като че ли се вижда започнал процес на отделяне на слепените дъски. Може и да е оптическа измама.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))