колеги сега след като извъртях меда и да се похваля а и да се оплача.
1. от към мед съм доволен, от 2 магазина и половина извадих около 35 кг мед. остана още 1 и половина ама все още не е запечатан. та горе доло по груби сметки от 2 семеиства 50 кг ги докарвам. за някои от вас може би са малко но за мен като начинаещ е голяма работа, и то при положение че ги испуснах та роиха а и нямах още магазини та изпуснах 2-3 дена от края на пашата поради простата причина че нямаше къде да складират нектар.
2. сега мъката ми... семеиството с маиката без крилото, както преди няколко дена ви бях казал че махнах бая маточници от него. е сега като му отнех магазинните пити и видях по тях 7-8 маточника. оттам отворих плодника и унищожих поне още 7-8 маточника. гаранция има и такива които не съм ги видял.утре ще го преслушам по подробно. отделно не са пипнали основите които им сложих след като отнех пити за едната отводка от него.накрая мъка и жал ама ще прежаля и ще хвана да махна таз саката майка, та да се изчупи нова и да се приключи с мъките ми. а те са големи верваите ми, много присърце съм я приел тази работа с това чудо на природата медоносната пчела.ако имате някакви идеи какво да правя кажете.аз се притеснявам да не би новата да не се оплоди и да се загуби някъде. че това стане ли го закъсвам няма от къде да намеря после майка.а и друго те така не я и махат сами, а тя е с 1 крило. а почне ли да рой този кошер ще се сбърка много, зашото майката е без крило и няма как да излети с роя, а новата ще е вътре и ще стане смрад усещам.ако имате нещо на ум споделете.
п.п. липата при мен почва след 20-тина дена.не искам да я испускам защото имам 15 тина 50-60 годишни липи, на по 20-25 метра.а и много раждат цвят, пък и искам да опитам собствен липов мед :D :D :D :D cool; cool; cool; cool;
ааааа забравих да ви попитам... оставил съм капаците на кофите с меда, но не съм ги затворил. трябва ли да ги затворя сега или да ги затворя утре???? че четох че е добре да седи медът една вечер отворен.кофите са пластмасови

Цитат