Ново поколение "селска превъзходна". Или както Бате Юри много точно я класифицира - "Свищовска уедрена" - най-добрата българска порода
Имат си и весела компания. Една японка изкара отнякъде десет япончета:
А пък гордият баща временно е обърнал гръб на любимите си асистентки:
Ще ги видя и тез двечките какво ще направят тая седмица:![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Браво наборе,всичката стока щастлива-без клетки и най-щасливия момент е че имат "мъже"..........Нека не лишаваме пч.семейства от "мъже"
Я който знае, да дава акъл. Нощес една хубава зайка първескиня умря и остави шест зайчета, двуседмични. Почнах ги със спринцовка в устата с разбито кисело мляко. Ще им осигуря и някакви витамини от аптеката и засега това е. На топло са, в кашона е пълно със слама и люцерна, ако се закрепят няколко дена ще им купя и гранулка. Приемам всякакви съвети - и от практиката, и от теорията![]()
Пробвал съм да ги придам към друга майка-40% успеваемост,като уеднаквявам миризмата с ракия,като при пчелите.Но не съм пробвал със спринцовка.
Ако имаш друга майка зайка опитай да и ги "пробуташ".Имал съм случай, когато малките от две съседни клетки така се бяха изхитрили, че минаваха и при едната и при другата зайка.Така и не разбрах кои чии са били.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
С приятеля ми си купихме от пазара малко рижаво зайче с огромни уши и много добричко, гали се като кученце. Сега е огромен заек и няколко пъти го пускаме на различни женски и пусто нито една не иска да захване. А е толкова добър и гальовен, ще ми е жал да види ножа...
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Аз много опит нямам, ама жокера "обади се на тъщата" каза: Няма друг вариант, само спринцовката. Може да се пробва да се придадът на друга майка, но пак не е сигурно, че ще ги приеме. А от какво умря зайката?
Тъкмо мислех и аз да се включа в "заешкия подфорум". Прочетох цялата тема и открих отговори на първите си въпроси: Има ли заешки форуми и кои са по-добрите. Та в този ред на мисли, ако някой може да ме покани в http://forum.bgrabbit.com ще съм безкрайно благодарен.
Опита ми със зайците към момента основно стои от към дръжката на ножа и когато се ваксинират. Тази година обаче ми се очертава да изкарам на село, покрай кошерите и мисля да поема сериозно и зайковците. Вчера се сдобих с една бъдеща майка от известната порода "Две Могилска - подобрена" и мисля да я кръстосам с наличния мъжки от специално селектираната "Долно Аблановска - превъзходна"
Ето и един фотос на настоящите дългоушковци:
Мама и 4 дъщери, някои от които също ще станат "мами".
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Такаа, преди малко говорих с Доктора от аптеката. Според него, щом са прогледнали и са в добро състояние към момента, трябва да оцелеят. Препоръчва по-често хранене, 4-5 пъти на ден и направо с прясно краве мляко, докато захванат гранулата. Люцерна и топло съм им осигурил.
Отговарям на въпросите. Това за придаването го знам и гледам, особено ако са първескини, да имам две зайки, които да се озайчват едновременно. За съжаление, в случая другата зайка се провали още при раждането и в момента се подготвя за втория си /и последен/ шанс. А пък тази от какво умря, не знам. Охранена, перфектен екстериор, два дена беше умърлушена, но лежа вътре в сандъчето да топли зайчетата. Много мислех вчера да й тегля ножа, ама то грехота, а пък тази сутрин се измъкнала по-надалеч от малките и се опънала... Корагруп, поздравления, избрал си най-добрите породи /Според мен/, така че кръстосвай смело, хаха, пък и с такава тъща не знам и за какво ти е форум!? В бграбита, докато бях там и преди да го реформират най-активни бяха търговците и самохвалковците, сега не знам как е. Имаше и няколко много свестни колеги, за съжаление им изгубих дирите и не поддържаме кореспонденция. Тука също има колеги, които са и там, някой от тях ще те включи. Не знам Юри, ако участва? Гена, заплождането, особено едрите породи, е тънка работаТая есен по нашия край хората масово се оплакваха от провали. За мъжкар гальовността и добротата са последните по важност качества. Мастерът също е прав както винаги, всеки път преди и след брачна церемония, мъжкия трябва да се преглежда. Това при положение, че от пазара сте взели мъжки заек де
![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))