Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 41 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 408
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Споменаха се "гладни птички".А какво ще кажете за лястовиците?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Споменаха се "гладни птички".А какво ще кажете за лястовиците?
    Ядат пчели на поразия. Говоря за селските лястовици. Търтеите по ги харесват и към 3-4 часа са най - много над пчелина.

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Колеги, искам да споделя моя опит и наблюдения върху пчелоядите и лястовичките. Тези две птици, които много мразим всъщност са полезни(сега ще обясня защо), защото те си похапват пчели, които са участвали в медосбора и са в тежест на семейството, в смисъл, че изразходват храна без да имат принос(те така или иначе ще умрат в скоро време).Всичко в природата си има равновесие.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от beelover90 Виж публикацията
    Колеги, искам да споделя моя опит и наблюдения върху пчелоядите и лястовичките. Тези две птици, които много мразим всъщност са полезни(сега ще обясня защо), защото те си похапват пчели, които са участвали в медосбора и са в тежест на семейството, в смисъл, че изразходват храна без да имат принос(те така или иначе ще умрат в скоро време).Всичко в природата си има равновесие.
    По какво ги познават?Нужни от ненужни, как ги различават?Дай повечко информация от наблюденията.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от beelover90 Виж публикацията
    Полезни са да. Точно когато майката се връща от брачен полет и в този момент я клъвне. Точно в момента ми се струва, че са най - полезни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Аз това лято имах късна самосмяна през август.Е две майки така и не успяха да се завърнат от брачен полет.Добре че познат пчелар от съседното село имаше за продан майка,че ми я даде човека барабар с цяла рамка с пило и пчели та си спасих семейството(да е жив и здрав).След този случай вече ще се старая да сменям майки само през май-юни,за да няма късни самосмени.
    И за да не съм съвсем офтопик,колега кацоне давай смело и дано природата е с теб!А майките до колкото разбирам от написаното до момента ги правиш сам,по кой метод?

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Аз това лято имах късна самосмяна през август.Е две майки така и не успяха да се завърнат от брачен полет.Добре че познат пчелар от съседното село имаше за продан майка,че ми я даде човека барабар с цяла рамка с пило и пчели та си спасих семейството(да е жив и здрав).След този случай вече ще се старая да сменям майки само през май-юни,за да няма късни самосмени.
    И за да не съм съвсем офтопик,колега кацоне давай смело и дано природата е с теб!А майките до колкото разбирам от написаното до момента ги правиш сам,по кой метод?
    Аз, лично до сега майка не съм произвел. Баща ми се занимава с тази част - на неговия пчелин. Споделих, че съм си осигурил запасни майки от 2014 г. и ще ги ползвам за априлското делене.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да, ти си имал частен учител и наставник ,пък ние тук се убихме да те съветваме да не сгрешиш.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Тези гадове пчелоядите, достигат пика на популацията си през август месец, всички новоизлупени през сезона птички вече са летящи и масово се подготвят за отлитане на юг, затова става страшно, най-вече за майки които трябва да се оплождат август, и пак зависи и от други фактори - релефа на пчелина, ако е горски е много по-защитен от такъв който е на открито поле или на някоя поляна...

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да, ти си имал частен учител и наставник ,пък ние тук се убихме да те съветваме да не сгрешиш.
    Той ще вземе да излезе по-знаещ от някой дето го поучаваха...

Страница 25 от 41 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •