Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 408

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Колега "кацоне",
    ти знаеш најдобре какви са ти пашните условија и по тјах си правиш сметка,
    затова, немој много да слушаш кој какво те с-ветва, (аз нај добре знам, другите не знајат ништо), но
    затегни си ремика, пухни си на р-цете... и напрет с успех, рисик прави капитал.

нар. пословица" размислена жена, не перена ходи".

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    при двумайчино може да се получи и обратното вместо много мед както пише в книгите не само да не извадиш нищо но и да се наложи дори и да храниш....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    при двумайчино може да се получи и обратното вместо много мед както пише в книгите не само да не извадиш нищо но и да се наложи дори и да храниш....
    Това ще трябва да ми го обясниш малко по подробно. С двумайчино нямам абсолютно никакъв практически опит. Иначе на теория всичко е ок.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    То нищо сигурно няма, но това е по-добрия и лесен начин за развиване на пчелин.

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Колеги, искам да споделя моя опит и наблюдения върху пчелоядите и лястовичките. Тези две птици, които много мразим всъщност са полезни(сега ще обясня защо), защото те си похапват пчели, които са участвали в медосбора и са в тежест на семейството, в смисъл, че изразходват храна без да имат принос(те така или иначе ще умрат в скоро време).Всичко в природата си има равновесие.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от beelover90 Виж публикацията
    Колеги, искам да споделя моя опит и наблюдения върху пчелоядите и лястовичките. Тези две птици, които много мразим всъщност са полезни(сега ще обясня защо), защото те си похапват пчели, които са участвали в медосбора и са в тежест на семейството, в смисъл, че изразходват храна без да имат принос(те така или иначе ще умрат в скоро време).Всичко в природата си има равновесие.
    По какво ги познават?Нужни от ненужни, как ги различават?Дай повечко информация от наблюденията.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    По какво ги познават?Нужни от ненужни, как ги различават?Дай повечко информация от наблюденията.
    Ами при мен най-често тези птици идват към края на есента.Тогава вече са се излюпили есенните пчели и тези пчели почти не излизат от кошера, старите летящи пчели, които са само извършват безполезни полети и консумират храна са непотребни. Даже самите зимни пчели се отнасят враждебно към тях. А на колегите, които им изчезват майките мога да кажа, че не само причините са тези птици. А и не можах да разбера, защо есента се преминава към производство на майки.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Ами при мен най-често тези птици идват към края на есента.
    Ами най вероятно ти не ги виждаш те са си тук цяло лято.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    . А и не можах да разбера, защо есента се преминава към производство на майки.

Братле къде го пише това,че ми стана интересно.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Полезни са да. Точно когато майката се връща от брачен полет и в този момент я клъвне. Точно в момента ми се струва, че са най - полезни.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •