Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 17 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 165
    Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Благодаря Ви за мненията. Йорданов, наясно съм с лежака до толкова до колкото съм могъл да намеря информация. Изчел съм няколко пъти темите във форума. Даже съм си разпечатил по-важните неща според мен. Тогава все още не можех да се оправям (толкова добре с компа, не че сега мога, но поне не викам домашните да ми напишат нещо), Брат ми писа на ЛЕЖАКОВ когато има възможност да се срещнем, той отговори на всички във форума. Не можах да се срещна с него въпреки голямото ми желание. Всичко това което съм написал е продиктувано от невъзможността да пътувам до кошерите когато искам. Опитвам се да намеря начин, да имам силно семейство, с възможности.
    Реми, може би не съм се изразил достатъчно ясно: Искам плодника ми да е на студено разположение на питите, а магазините на топло. Това е продиктувано от една информация в главата ми, която не знам от къде съм чул или прочел. Майката не се качва в магазина когато питите (рамките) са разположени напряко на плодниковете. Смята че има прекъсване на питата. Това е мотивът ми за това разположение. Смятам че майката няма да се качва в магазина. Това би облекчило работата ми.

Поздрави, ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ, И МНОГО УСПЕХИ В ЛЮБИМОТО НИ ЗАНИМАНИЕ!
    Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Еее къде е лежаков да ти отговори?
    Къде е? Пие си напитката и не си хаби клавиатурата .Предполагам,дано е жив и здрав човека,писна му от разбирачи по форумите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Боби това да не ти се качва майката в магазина да ти е най малкия приблем,много повече проблеми и грешки ще допуснеш с перпендикулярните пити в магазина!Дори и да се качи майката и да снесе по една длан пило на една-две пити???Това ли е което те притеснява?НЕ Е страшно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Весела Коледа на всички Лежак-фенове и не само!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Еее къде е лежаков да ти отговори?
    А дано се появи. На доста хора ни липсва Лежаков.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    ЗДРАВЕЙТЕ, И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Владе, какво искаш да кажеш с това: много по-големи проблеми ще имаш с перпендикулярното разположение на питите от това да ми се качи майката. Би ли ме светнал какви ще са ми проблемите?

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Йорданов, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЖИВИ И ЗДРАВИ, УСПЕХИ В ЖИВОТА И ПЧЕЛАРСТВОТО!

Д-р Лежаков е човека който събуди в мен интереса към този начин на пчеларстване. Опитвам се да разбера, и науча нещо повече.Смятам, че като се направи по този начин лежака ще бъде по-лесно от гледна точка на произвеждане на майки, и в същото време няма да страда медодобива. На дъното на едната прелка ще има и прашецоуловител.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Честито и от мен на всички празнуващи!
    Боби, това с универсалността е трудна работа. От прашец не разбирам, ама си мисля, че пчелите ако могат да заобикалят прашецоуловителя, трудно ще ги накараш да минават през него... Па и ти често ще трябва да го обслужваш? Иначе за майката в магазина и аз не се притеснявам, ама никак. По принцип майка на ДБ пити и достатъчно обем никога няма да се качи да снася на магазинни, освен ако не са търтееви де. Нашият приятел Ник Монтански пролетта беше оставил стари ДБ пити в първи ЛР корпус и после баш разбирачите от целия форум се чудихме що не се качват на втори корпус, хахаа. Е, друг е въпроса ако вътре се гонят няколко майки, тогаз някоя може и в хранилката да влезе да снася
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Да Йорданов, прав си. Моите са ДБ-10, идо сега вече 7год. нямам случай на пило в магазинните пити. Кошерите ми са при едни колеги, та при техните съм виждал, и то според мен доста. По на няколко пити от порядъка на две цигарени кутии на пита. На мен това не би ми било приятно. Това за прашеца, просто като опция. За мен ако събираш прашец то трябва да си при кошерите си. За майките е така, при всички случаи ще бъдат две да акацията, ако до тогава са постигнали целта си. Пропуснах да пиша за пашата. При мен садят РАПИЦА, (тази година няма да има просто времето не е позволило да насеят) АКАЦИЯ, ЛИПА, ЛИВАДНА, СЛЪНЧОГЛЕД.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Аз ги смятам в дециметри 10см2 = 400 килийки.Демек 1 рамка ДБ=9600 килийки....така пише и по книгите.Та според моите сметки майката се движи с 2200 яйца за денонощие.Мисля,че повечето млади майки го могат ако им се предоставят необходимите условия.Наблюденията ми са за свищеви майки произведени в силни смейства в края на юли началото на август без да отварям на 5 ден да ровя за маточници.Докато майките се оплодят и започнат осеменяване пашата е приключила.За тях остава само да подготвят сем. за зимата.А на пролет...........

А на пролет....... ето...макар и с закъснение(трябваше преди 2 седмици да центрофугирам)
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри S7300694.jpg‎   S7300695.jpg‎   S7300668.jpg‎  

Страница 14 от 17 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •