Цитат Първоначално публикувано от ledenia123
Цитат Първоначално публикувано от gillan
Цитат Първоначално публикувано от gillan
едната ми майка е с едно крило от както взех кошерите. те залагаха маточници, та се и роиха даже, но майката с едното крило си седи. често я виждам, не знам що не я сменяват. накрая ще зема да я махна та дано саложат мато1ници за нова
с този си коментар исках да каже че пчелите сами ще изберът най правилния момент за самосмяна. то затова се и нарича самосмяна доколкото знам
Но зашто да не им помогнеш за тяхното решение следя твоита тема с голям интерес наистина от теб ште стане пчелар и то много добар но по някога трябва да взимаш решениа не само да разчиташ на пчелите и техниа инстинкт та нали за това ги гледаме
ми моята както казах си е с 1 крило, явно стария собственик го е скъсал и то още миналата година, защото аз когато взех кошерите времето все още беше студено. пчелите залагаха маточници, дори се и роиха. а майката така и не я сменяват, а тя продължава усилено да яицеснася.... и идеята ми е че при такава майка инвалид, а си е и бая стара оскубана и офурфана. и въпреки всичко не я махат, то значи са доволни от нея.а и да бъда честен малко ми е жал, та докато не я сменят те аз няма да я убивам.