Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Ако наистина всички пчелини в населените места са оградени с плътна двуметрова ограда, то тогава няма да има нито една пчела от другата страна на оградата.
Плътна да се разбира такава, че да не могат да преминават пчели през нея, защото иначе попадаме в кръговрата на ЗУТ и там става даси е...... мамата. Както споменх доори и гъста храстовидна или дървесна растителност върши работа.В съществуващ пчелин е достатъчно да се захване за настоящата мрежа още една допълнително тип "слънцезащитна" прилича на едни чували за картофи от зебло. Тази мрежа е UV устойчива и на ширина 2 метра цената и е 2.20-2.60 в зависимост от магазина. Вятъра преминава спокойно през нея така че не се налага и укрепване на колове и т.н. Мисля и че тази против градушките ще върши прекрасна работа. Малко е по-едра, но ме съмнява, че може да мине пчела в полет, а още по-здрава.
Както спомена колегата постоянно работещата поилка с топла вода е задължително условие да няма пчели по комшиите. Обикновено се събират на капещ кран на външна чешма и на водата на кучето, и ако го хранят с хляб там има задължително обожават мокър хляб явно извличат соли от него.
Все пак си мисля, че това трябва да се предлага само в краен случай, и да е максималния компромис на който да сме съгласни.