Плътна да се разбира такава, че да не могат да преминават пчели през нея, защото иначе попадаме в кръговрата на ЗУТ и там става даси е...... мамата. Както споменх доори и гъста храстовидна или дървесна растителност върши работа.В съществуващ пчелин е достатъчно да се захване за настоящата мрежа още една допълнително тип "слънцезащитна" прилича на едни чували за картофи от зебло. Тази мрежа е UV устойчива и на ширина 2 метра цената и е 2.20-2.60 в зависимост от магазина. Вятъра преминава спокойно през нея така че не се налага и укрепване на колове и т.н. Мисля и че тази против градушките ще върши прекрасна работа. Малко е по-едра, но ме съмнява, че може да мине пчела в полет, а още по-здрава.
Както спомена колегата постоянно работещата поилка с топла вода е задължително условие да няма пчели по комшиите. Обикновено се събират на капещ кран на външна чешма и на водата на кучето, и ако го хранят с хляб там има задължително обожават мокър хляб явно извличат соли от него.
Все пак си мисля, че това трябва да се предлага само в краен случай, и да е максималния компромис на който да сме съгласни.

Цитат