Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 17 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 165
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Матеев все искам да те питам. Тези майки, които снасят по 2000 яйца, кога си ги видял да го правят и всеки ден ли го правят? Това да не са Сингер машини. Това е математиката, но понякога се намесва и природата, а в нея има и биология, и химия, и физика. Ти много добре го знаеш. Там също властват някои закони, които също не отстъпват на математиката по важност.

Снасянето на 1900 - 2000 яйца е епизодично явление, а не всекидневно.
    Разбира се че е така - това всеки го знае и нямаше нужда да подценяваш интелигентноста - моята и на пчеларите. Много добре съм обяснил, че моят модел изчислява ТЕОРЕТИЧНИЯ МАКСИМУМ. По-малко може и ежедневно се случва, повече обаче няма как да се получи. В конкретния случай с ivootur точно това се опитвах да му обясня - повече от 42 000 килийки с пило няма как да бъдат запълнени, но по-малко може и най-вероятно винаги ще е така. Причината са голямото количество други външни фактори, които не могат да бъдат предвидени или изчислени поради вероятностния им характер - случайно разпределение както като амплитуда, така и като време на проявяване и продължителност на въздействие.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Не 100 кила мед, а 200 кила и то в Канада. И аз не съм виждал слон, но вярвам, че ги има.
    Ето как се правят 200, 300, че и 500 от кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Дамянов, гледай хубаво.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами как няма да се замисляш, като се пишат неща, които граничат с абсурдното. 100 кила мед от кошер, че и повече, 2000 яйца на ден, че и повече, 100 000 пчели в кошер, че и повече и т.н.
    Ти изглежда четеш форума както дявола евангелието ...... ха-ха ..... В немския цитат се цитират 100 000 летящи пчели, родили се и работили в семейството в рамките на един сезон. Това са няколко поколения, живели в различен период от време ....... 2000 яйца са само теоретично изчисление за една много качествена млада майка (вероятно елитна).

Умолявам да бъдеш точен и коректен и да не плещиш глупости или измислици с цел изкуствено компрометиране на твои колеги !!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Ето как се правят 200, 300, че и 500 от кошер.

Това е престъпление!
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Дааа, Брат Адам бил вадил и 300. Това ще ми го кажат само след малко. Ако се случи да се получи толкова то това е единичен случай в пчелина. Трябва да има и прекрасни условия през цялото лято за да се получи тоз благодат, но едва ли ще се получи такава поредица от благоприятни условия. Сами виждате как стоят нещата. Ако беше така нямаше да плачем за помощ от държавата, че годината била лоша.
    The average honey production per colony was 120.2 kg (60.9-210.8 kg); there were no significant differences associated with the ages of queens, yards, or years.
    Alberta Canada, a не нивата с рапица в Добруджата. Нито годините, нито възрастта на майката, нито пчелините са причината за тези добиви.
    Щом хората казват, че е така...аз съм склонен да им вярвам.

Effect of brood production and population size on honey production of honeybee colonies .pdf

Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Това е престъпление!

Това е John Pluta
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Това е престъпление!
    Това е Америка!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    Благодаря за отговорите.От написаното разбирам,че мога да забравя за 20 рамковия вариант с два десет рамкови ДБ магазина,ако ще ползвам само една майка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Може по този начин да преработват нашия от 4.50лв,че не им харесва

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Не е вярно че не може да развие повече от 8-9 пити с пило.Имам десетина 12-ка ДБ и е имало случаи когато има пило на 11 пити,средно на 70% според мен.
    А смяташ ли мястото заемано от меденият венец, прашец?

Страница 11 от 17 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •