Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 33 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 327
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Владо, това на втората снимка два плодника един върху друг ли са или корпуси ЛР? Трябва по една дъсчица да сложиш върху цепките, да крепи корпуса.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Владо, това на втората снимка два плодника един върху друг ли са или корпуси ЛР? Трябва по една дъсчица да сложиш върху цепките, да крепи корпуса.
    Дб 8 са сглобка направи си сам от 12ки от соца.Мишо въпреки фугите на самите корпуси и между тях Няма никаква влага и Не натичат.Точно това семейство никак не го мисля днес му вдигнах капака и платното,-кълбото е на 5 междурамия на 15 см под горната летва,готово е за зюмбюла

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    На едното лежаче юли му смених майката и много газ даде есента не можах да му насмогна с сироп и пак е на 0 с меда ,на 10,12 му сложих цял пакет апифонда 2,5 кг днес половината го бяха изяли верно ,че времето тия 10 дни е около7-8 градуса през деня ми се струва голяма консумацията.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    На едното лежаче юли му смених майката и много газ даде есента не можах да му насмогна с сироп и пак е на 0 с меда ,на 10,12 му сложих цял пакет апифонда 2,5 кг днес половината го бяха изяли верно ,че времето тия 10 дни е около7-8 градуса през деня ми се струва голяма консумацията.
    Провери го дали има пило?

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Провери го дали има пило?
    Не ми се ровеше вчера, при мен не е толкова топло вчера беше около10 гр.но духаше вятър и пчелите слабо излизаха.Кошера отдолу е целия на мрежа-да има пило???Знам ли ги?

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    И аз имах една късна смяна и засилен растеж. За малко да ги изпусна да загинат от глад през есента. Дадох им пити с мед и ударно инвертиран сироп. Дават хубави дни. Ако имаш пити с мед мисля че е добре да им сложиш. Иначе ще трябва да ги мислиш цяла зима.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Няма да ги изпусна,приготвих ин една порция 1,5кг мед за сега,ако свие студ ще вземат по малко,ако е топло-зоб.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Здравеите, в събота от любопитство проверих две от таз годишните отводки и видях че имат пило по една длан. Мед почти нямаха.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Честита Коледа на всички!
    Ето какво беше при мен на 24-ти - хубав и тих слънчев ден с облитане. Само едно семейство стоеше вътре и реших да го отворя - имаше доста подмор, тук таме диарични петна и една шепа пчели останали по рамките, а майката се лута насам натам като замаяна. Почистих дъното, стесних семейството на една маломедна и две нови празни пити и около килограм апифонда върху тях и го оставих да се справя със зимата. Всички пити бяха захаросани като на снимката, въпреки че вадих мед през септември и заредих с инветиран сироп. Бялото на снимката са кристалчета захар плуващи в малко сироп.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_3203.JPG
Прегледи:      237
Размер:	197.9 KB
ID:	2751

Дугите семейства масово бяха на горната летва и получиха питки за празниците, явно пилото е било до късно тази есен.

Иначе времето беше супер и понеже не ми се тръгваше реших да ъпгрейдна едно сандъче с малко ламперия, че фазерът по стените се беше изменал и разбридал от влагата.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	IMG_3201.JPG
Прегледи:      238
Размер:	135.9 KB
ID:	2752

Весели празници!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Здравейй,Бате Мишо!
    Според мен това което си направил е грешно,по добре да си го оставил на 2 пити с мед и да си го затоплил!Сега си му сложил 2 празни защо,за пило ли?Колкото по слабо е едно семейство,толкова повече мед консумира зимата!
    Извинявай,може да бъркам успех!!!

Страница 7 от 33 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •