Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 601

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Колега Цонев, аз пък съм изключително радостен от тази новина. По мярката за популяризиране на пчелните продукти до сега парите само са се КРАЛИ безогледно и от тази мярка няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Сега поне парите ще влязат при пчеларите. Явно с вас колега постоянно имаме разнопосочни мнения по много въпроси в пчеларството. Не мога да разбера как може да не се радвате че 350 000 лева ще стигнат до обикновените пчелари. Предполагам че големият ви проблем е че част от тези пари ще се харчат за майки и отводки и ще стигнат до Ганчо, но това са абсолютни глупости на фона на това, че обикновения пчелар ще има достъп до тези средства.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Отново негативизъм ....... не ви ли писна ..........

Според мене най-важното изречение в постинга на Илия Цонев беше:

....... Това за пореден път показва, че трябва да се сдружим на базата на общите си интреси, на базата на това, което ни обединява, а не базата на това, което ни разделя.

Подкрепям това изказване на Цонев и не подкрепям негативизма на Rosti_sz, който просто търси повод за какво да се заяде, и поради липса на сериозни доводи веднага започна да обижда (думичката ГЛУПОСТИ по повод изказването на Илия Цонев) ......

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ... и поради липса на сериозни доводи веднага започна да обижда (думичката ГЛУПОСТИ по повод изказването на Илия Цонев) ......
    Аз пък думичката "ГЛУПОСТИ" (и подобни други такива), я използвам като местоимение, с потенциал да замести почти всичко, като синомим на "НЕЩА". Явно е някаквъв вид Американизъм, тъй като по фимлите и в разговорния език, често се използват думички като "SH*T", "STUFF" и т.н. в същото значение.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    НЕЩО ПРОТИВ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА?

Излязъл е списъкът с одобрените кандидати за таз годишния прием. На страницата на ДФЗ не го открих, но може и аз да съм кьорав.
    Ако някой го знае къде е или го има, моля да сподели.
    Този пост е редактиран от koragroup; 19.12.2014 в 17:20. Причина: правопис
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Сякаш преди беше и на страницата на министерството тоя списък. Дайте линк ако го откриете. И аз ще търся.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    През 2011 си купих полистиролни кошери по програмата, тогава беше възможно. Сега е невъзможно, това не е ли дискриминация. За мен дървения кошер е по-скъп, като сметнеш дълготрайната употреба и качествата на полистиролния излиза по-евтин, при положение, че имаш сериозни намерения да се занимаваш професионално с пчеларство за 20-30 години напред. Дървото е в историята, за хоби пчелари да си правят сами кошерите и ако не се справят, после кошерите в печката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,за дървените кошери мисля ,че не си прав.Аз си ги правя сам и ще продължа с дървото.Относно дълготрайността ще кажа, че първите ми кошери са от 1988г.Още са в употреба дори и дъна не съм сменял.Купени са.Тези които аз съм правил може да не изкарат толкова ,но и от тях имам вече на 15г.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Въпреки това би трябвало да се подпомагат и пчеларите, решили да закупят кошери от полистирол/полистирен. Нищо че са по-скъпи - колегата правилно е забелязал, че ако се сметне през годините, в края на краищата излиза по-евтин, а освен това дава и дълъг списък от други екстри.

Абстрахирам се от факта дали от това ще спечелят производители или вносители - на мене ми е все тая. Важното е на пчеларите да им се даде шанса да направат своя си избор без никакви бюрократични ограничения. След като лекарствата против вароатоза могат да се субсидират по 1 лев и по 10 лева, защо да не могат да се субсидират и кошери с различна цена?

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2014
    Един харесва дървени друг полистеролни. Всеки си преценява възможностите и всеки трябва да има право на избор.

Няма как да не съм на едно мнение с rosty_sz. До сега някой разбрал ли е тея пари за популялизиране на меда къде отиват. Аз лично не освен че потъват в нечии джоб имитира се един пазар на мед с 3 сергии и толкоз... А в същото време не съм видял меда да е станал по популярен или българина да е започнал да консумира повече мед. Ако ще е за някъкво рекламиране аз го разбирам така постоянно по телевизии, радия да върви някаква реклама за пчелните продукти и тяхната полза. Нещо подобно както се рекламират Турските авиолинии ... А не както писах по горе само да се имитира нещо и всичко да потъне.Така че тези пари по добре да отидат в графа кошери и третиране ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •