Което е голяма недомислица. Макар да не съм компетентен, според мен, точно това ви генерира проблемите.Съгласно Закона за животновъдството, пчелините се регистрират като животновъдни обекти .
С опасност да бъда припознат като враг и да бъда оплют, аз съм на същото мнение на еднин голям и уважаван от мен пчелар, който казва, че "пчели се гледат в гората". От там нататък, всеки си има правото да си гледа пчелите където си иска ( щом го устройва, ако ще да струпа и 10 000 кошера в задния си двор) и ако ще да ги тормози и експлоатира по какъвто си начин иска - негова си работа.
Ха ха ха, на мен ми звучи напълно справедливо.Забранява се на пчеларите в населените места да използват пчеларски костюми.
Мнението ми за протестната декларация......
Не смятам че КБП трябва да поема КАКВАТО И ДА БИЛО ИНИЦИАТИВА по този въпрос. Сама се поставя в ситуацията на "селското куче" ( ако стои мирно и не лае го ***ат, ако пък бяга - го замерват с камъни, а ако си върши работата и лае - го бият с тояги).
Вече има друга организация, решила да води борбата - би могла да се подкрепи тяхната протестна декларация. Или пък нека НЯКОЙ ДРУГ да измисли и напише текста на декларацията - все пак тези които са на зор, те имат най-голям интерес да искат това, което в най-голяма степен ги усройва! Събирате се, написвате си текста, и щом исканията и предложенията са в границите на разумното, аз не виждам причина защо КБП или Матеев да не застанат зад него.
Топката е във вашето поле. Възползвайте се, в противен случай нямате право да се сърдите на друиго, освен на себе си.