Здравейте,
"Който не работи, той не греши". Това казваше баба ми, когато счупвах нещо, или с брат ми правехме бели. Може и да не съм прав в това което ще напиша, но е поради незнание в детайли. В сега действащия закон, има някои ограничения (забрани). Например: Отстояния от съсед, отстояния от детски градини и др. начин за разполагане на кошерите (до оградата с вход към собствения двор) на 3 м. - с вход към комшията. Има и още неща, които смятам че всички знаете по-добре от мен - магистрали, винпроми, захарни заводи и т. н. До колкото съм чел във форума при регистрация на пчелин, някой беше казал "Като отидеш (не си спомням точно) те ще ти напишат колко кошера можеш да сложиш на база на местото с което разполагаш". Не смятам, че който и да е ще може да защити нашите "интереси" да разположим на 200 кв. м. - 300 кошера. Според мен сега съществуващият закон трябва да се познава до запетайката, за да може да се отстоява нещо толкова важно, което засяга много хора и е от жизнено важно значение за тях. Всички сме наясно с какво се е нагърбил г-н Матеев и би трябвало да се стремим да го подпомагаме кой с каквото може. В крайна сметка никой от нас не се реши да го направи. Нормално е усещанията на г-н Матеев да са по изострени.
Искам начинанието КБП да успее, защото се надявам да се променят много неща.
Поздрави,
Г. Георгиев