Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Ще се опитам да отговоря на всичките въпроси.
Първо за вариантите за организацията. Има пети вариант, който е всъщност най-близък до нормалното. РЕШЕНИЯТА СЕ ВЗИМАТ САМО СЛЕД ОБСЪЖДАНЕ И ГЛАСУВАНЕ. Естествено ще има дреболии за които председателя или някой член на управителния съвет ще си взимат решения сами, но по толкова важни въпроси е нелепо.
Матеев, имам чувството че съм ви обидил. Далеч съм от тази мисъл и нямам никакво такова желание. Казвате че сте ми станал черен защото сте " извадили разумни доводи" Точно това не видях нито разумни доводи нито разумен начин за решение на проблема. Дори и да стане така че трябва да се намали броя на семействата в населените места, КОЙ ще решава за завареното положение как ще се стига до компромис. Ще се избият колегите и ще са прави защото ще се бият за хляба си, и на техните семейства.
Аз не искам да влизам в някакви общности на критикарите и т.н. Нося отговорност за собствените си мнения и ги отстоявам до край и не се срамувам ако съм сгрешил да си призная, но докато не бъда убеден в това споря усилено и наистина с доводи.
Каква е алтернативата която се иска в тази тема е от ясно по ясно НИКАКВА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ОТНОСНО НАСТАНЯВАНЕТО НА ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. Знаете ли краварите от кога искат да ги изкарат от населените места и още не могат? Поинтересувайте се.
Ще се радвам да си видя оцветени постовете за да разбера ако съм сгрешил някъде, но "злобарство и оплювки" никога не съм си позволявал и няма да си позволя. Старая се да съм на друго ниво.
Не съм имал никакво намерение да дискредитирам нито конфедерацията нито вас г-н Матеев. Зададох обикновен въпрос и получих честен отговор от вас и смятах да не раздухваме нещата повече защото не очаквах задавайки въпроса да ми отговорите, че не е прогласувано това писмо. Обаче колегата Цонев ме вбеси и раздуха нещата. Аз не участвах в неговото оплюване преди няколко дни, защото работата ми се стори мътна и нямах усещането за справедливост, но сега го имах и си защитих позицията.
По въпроса с програмите не съм взел участияе в обсъждането на темата защото голяма част от съфорумниците започнаха да искат, искат, искат и ми ста неудобно. Те дори не разбраха, че парите по тази програма няма как да се дават на брой семейство и т.н. Бонев го обясни и още някой обаче искането продължи и не се намесих. Освен това все още не съм прочел лично регламента по който се отпускат тези средства за да имам точна и ясна позиция, а когато нямам такава е по-добре да замълчаи това го препоръчвам на всички съфорумници.
Предполагам че останаха не отговорени въпроси пък и виждам, че се напредва с оцветяването на постовете ми и голямо писане ми се оформя.
Г-н Матеев надявам се сега като казахте "А" като ме нашарихте като коледна елха сте готов да загубите още малко време и да кажете "Б" като защитите позицията си защо смятате едното за градивно а другото за провокативно.
Аз ще се опитам да се науча да слагам много цитати в едно мнение и започвам своята защита.
Смятам да погледна и нововъведената система за рейтингите и да видя и останалите как оценяват ситуацията така, че ви приканвам да гласувате яко.
Вече ти отговорих, но ти явно ми игнорира отговора. Повтарям отново, пък дано този път го прочетеш и обмислиш:

1. Сайта на конфедерацията все още не е готов
2. Замислената система за демократично обсъждане и гласуване все още не е готова
3. В същото време на учредителното събрание се взе решение спешно да направим протестна декларация, защото тогава си мислехме, че е въпрос на дни това с изгонването да се случи.
4. Не можахме да го направим чак толкова спешно, защото сме претоварени от други организационни дейности около регистрирането на конфедерацията.
5. Илия Цонев въпреки че също беше претоварен успя след около 2 седмици най-после да я напише тази декларация.
6. Набързо сам направих редактиране (имам ги тези пълномощия) и почистих и други, още по комплицирани текстове
7. Този текст ми се видя нормален и го оставих. Съжалявам че взех решение, което не ти харесва, но така ще е и за в бъдеще. Имам право да вземам решения и ми е пределно ясно, че ВИНАГИ ще има недоволни от всяко едно решение, независимо какво е то. Така че бях подготвен за оплювки. Изненада ме само факта, че това беше ти - бях си изградил съвсем друго менние.
8. Нищо сериозно не се е случило с тази декларация. Винаги можем да пуснем втора и трета и т.н. В момента беше важна БЪРЗИНАТА, и това предопредели и начина ми на действие.
9. Истинското обсъждане на закона ще се извършва в работната група, но дотогава ще имаме време да се подготвим по-добре, и да обсъдим и гласуваме демократично нашето становище и параметрите на пълномощията, ако се наложи да се пазарим (а то ще се наложи със сигурност).
10. Ако ти наистина искаш да си част от създаването на новата декларация, ами заповядай - ще бъдеш добре дошъл. Стани член на конфедерацията (ако още не си станал) и дай своя принос в обсъжданията, прецизирането на текста и отстраняване на грешките, ако наистина има направени такива.
11. И най-важното - старай се така да подбираш думите си, щото никого да не обиждаш. В случая аз се обидих от начина, по който написа и представи нещата. На твоя страна застанаха още няколко човека, но нито един от тях не написа нищо обидно, а ти го повтори и дори потрети.

Ами това е историята, последователността на събитията, и обяснението защо съм взел едно или друго решение. Не мисля че съм сбъркал, както и не мисля, че се е случило нещо кой-знае колко сериозно. Искаш ли утре да пуснем втори път декларацията, но без последния текст? А искаш ли в следващите 10 дена да я пуснем още 10 пъти по веднъж на ден?

Не знам как да ти го обясня, но според мене с всичко това, което се случи днес, ти волно или неволно направи кефа на Ганчо и Мишо. Бъди сигурен че сега го четат и се кефят. И доволно потриват ръце, предвкусвайки наближаването на момента, в който на Матеев ще му писне от всичко това ............