Ясно,може би вече към края на февруари ще е подходящо.
Ясно,може би вече към края на февруари ще е подходящо.
Наистина ви благодаря но съвсем се обърках,,повече няма да ви губя времето,ще се опитам сам да достигна до отговорите който ме интересуват.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Аз третирам с ОК с изпарител като този
https://gordyan.wordpress.com/2013/0...A%D0%B8%D1%81/
Според инструкцията му, това трябва да стане при температури 2 до 10 градуса, през ноември или декември. Ако ползваш друг начин за третиране, предполагам, че това трябва да стане малко по-рано - само през ноември. Ваденето на рамки с пчели от плодника при третиране трябва да стане малко по-рано и при по-високи температури, защото е по-стресиращо за пчелите, отколкото опушването.
Благодаря ти за информацията и аз си направих изпарител като този даже бях пуснал няколко снимки тук в форума но така и не съм го ползвал още защото при опитите които правих с него когато се изпарява ОК първо започваше да ври и след това оставаше някакво бяло вещество в изпарителя а доколкото разбрах от колеги които са си купили такъв изпарител при тях няма такива остатъци и малко ме достраша да го ползвам и за това стои някъде в гаража.При теб как протича изпаряването и има ли остатъци в изпарителя след това?
Аз ползвам http://www.swienty.com/shop/vare.asp...&vareid=115845 спазвайки инструкциите и при мен остава бяло вещество. Установих, че ако държа с 10-15 секунди в повечко като го извада от кошера и го топвам в кофата с вода и това бялото пада много лесно. Ако обаче съм сложил малко повечко ОК това бялото позалепва и трябва повечко да се накисне за да падне. Общо взето ако уреда е по топъл дакато до вадиш от кошера и го топнеш във водата по лесно пада остатъка. Доволен съм за сега от него, но третирането става много бавно 9 кошера на час. За един ден успях само 80 да третирам.
Аз спазвам точно инструкцията за начина на третиране. Не съм пробвал да включвам изпарителя извън кошера. Втора или трета година третирам по този начин и нямам проблеми с акара. Винаги съм предпочитал третирането да става ноември. При по-високи температури, кълбото е по-разпуснато и пушекът прониква по-лесно в него. И при мен производителността е около 10 кошера на час, плюс времето за изваждането и прибирането на изпарителя и материалите.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Колеги,обърнете внимание на следното :"When using liquid OA bees get wet and have to clean each other. The result is, the acid ends up in their stomach and during winter without a cleaning flight it shortens the life of the bees. Two treatments on winter bees might kill the colony. Liquid OA is a slow killer and bees will probably die after a few weeks or month instead reaching the next season.”
С две думи - киселината остава в стомасите на пчелите и ако няма облитане скоро,тя скъсява живота на пчелите(става въпрос за късно третиране).Две третирания на зимните пчели,могат да убият семейството.Течната Оксалова киселина е бавен убиец и пчелите,може би ще умрат след няколко седмици или месец,вместо да достигнат следващия сезон.
Това го казва Heinz Kaemmerer.Колегата Скутелатор намекна за това.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))