Някъде из форумите се пишеше, че "песимиста" е "добре информирания оптимист" или нещо подобно. Мисля, че не време и място да се говори за пчели и населени места, най-малкото, че сега пчелите са в покой и не пречат на никого. Когато дойде рапицата има да пишем за... пръскането. Имам два пчелина в населено пустеещо село и край мен дворовете са необитаеми и на никого не преча, но преди години имаше съседка на 100м. на която пчелите и пиели всичката "скъпа" вода на кучето и му ядели храната от паничката, че се сърдеше. Не знам как е в Добруджа, където е явно проблема с пренаселването на кошери, но в страната пчеларите сами ще се регулират- пренаселеността ще им намали добивите и по-практичните ще се изнесат сами. И при мен капацитет е 250, но виждам, че при 150 се нападат и се "саморегулират". Купих си земя за пчелин извън регулация- и пишман фермерите взеха да идват и да спорят-какъв пчелин в полето, ние как ще пръскаме!? Така, че не е проблема с пчелите в селата, а проблема ще възникне ако кошерите отидат в полето- мое мнение!