Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
Аз говоря по принцип за големите.Освен това в селата,досега не съм срещнал някой да ми се похвали,че си е купил майка или отводка.Говоря за по-старите пчелари.Това което излиза от селата е основно мед и може би прашец.Там са интересите.
Ако взема за пример себе си. С пчелин от 100 до 160 кошера през годините винаги съм бил потребител на майки и отводки, като последните години вървя към балансиране. Всички които познавам макар и бегло с над 200 кошера са донори на майки и отводки. Тази пролет например един колега с 300 кошера ми се хвалеше как щял да направи минимум 150 отводки. Така, че поне според моите наблюдения в момента тези с над 200 кошера които и сега са си извън селата продават отводки и майки на по-дребните в селата. И ако унищожим "малките" в селата какво ще стане с пазара и цената на отводките?
Съгласен съм, че логиката е да се вдигне цената на меда, но от това кой има интерес. Нито търговците имат интерес, нито преработвателите.

Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
Никой не иска да дели баницата на все повече хапки.Както писах и преди,когато ме обявиха за враг и провокатор,бизнес модела в България винаги се е развивал по един и същ начин - рано или късно трябва да се одруса клона.
Колега, в процеса на създаване на пирамидата големите имат интерес клона да е максимално отрупан. Малките маймунки са клиенти на големите. Като свършат плодовете на клона големите маймуни се местят на друг клон а малките го ду**т. За справка виж историята с КТБ.