колеги днес направих отводките.нямах проблеми почти. последвах съвета на Станко и направих отводките така както тои ми препоръча. и на двете отводки сложих пити на които има запеччатани маточници.взех маточниците от едното семеиство. зашото другото си беше наред и нямаше маточници. в това от което зех маточниците имаше много заложени. запечатани и незапечатани.оскубах всички, няколко дадох на един приятел, защото му трябваха.и в отводка оставих по 2-3 маточника. и в семеиството оставих 1-2 маточника, защото маиката е стара и без крило та белким стане самосмяна.ама ще го следя изкъсо та да не стане гаф. маточници имаше дори и по магазинните пити и тях ги оскубах. отделно оставих по 3 основи в всяко семеиство от което взех пити за отводките. оставих и основа на рояка.разбърках и много здраво плодниците на семеиствата, така че след като им отнехме по 3 пити с пило и пчели за отводките, сложих им и по 3 основи, ускубах маточниците и т.н.така че за роене скоро време няма да мислят.оставям ги както казахте да си починат от мен. ще наблюдавам само отводките и рояка та да се развият добре. меда не го центрофугирах защото не беше напълно запечатан. абе с една дума справих се без големи трудности даже слетобеда ми остана време та поработих и по мотора че съм замислил няколко идеи за къстъм-изация.благодаря ви на всички със съветите и на Станко наи вече.обясни ми го човека просто и на разбираем за мен език.![]()

Цитат