Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 60 от 239 ПърваПърва ... 1050585960616270110160 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 591 до 600 от общо 2387
    Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако ти се мернат такива из пчелина ми ги прати - плащам двойно. Да си ги наслагам аз в кошера - пита - майка, втора пита, пак майка, до края на кошера - 12 майки. Ехааа. Ако пък стане и по две майки на пита, просто ще скачам от кеф.
    Тази година,при еднин кошер с два нуклеуса двете майки бяха се събрали и ги намерих на една страна на питата /и двете млади неоплодени/.Оцелаха и двете . Колко даваш до ти ги пратя.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Някаква грешка и се повтори.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    .
    В процеса на дискусията,излиза истината.Колега Pavel–Bs,нима си мислите ,че Тимола ,синтезиран в етерично–маслодайните растения,като мащерка,бял риган и др.не е еднакъв по химичен състав с този получен по химичен път? Еднакви са 1:1.В противен случай няма да е ТИМОЛ .Елементарно примерче–капка змийска отрова в супена лъжица с пчелен мед,бъде консумирана,не е ли равносилно на ухапване от същата змия?Колега m–pchelari ,благодаря за препоръката,относно ,,ограмотяването".Мисля ,че граматически стоя добре и горе долу списвам прилично постовете .Ако в думата,,ограмотите'',влагат смисъла ,,информирате'' това си е Ваш проблем.Приех препоръката Ви и започнах да се ,,ограмотявам'' от предложените материали/ макар че бях ги прочел много преди това,а и други .Може нещо да съм пропуснал./Прочетох ги до края.И Вие ги прочетете до края и ги осмислете,а не механически,само заради самото четене.Или ,чели–недочели,разбрали–н едоразбрали за какво иде реч,просто си пишете във Форума и проявявате хиперактивност за да достигнете до някаква заветна ЦЕЛ.Не се притеснявайте,това е до егото на даден индивид.И за да Ви стане ясно за какво отворихме дума за Тимола ще Ви поясня:ДОКОЛКО Е ВРЕДЕН ТИМОЛА ,АКО ПРЕСТОИ В ПЛОДНИКА ОТ КРАЯ НА ЮЛИ ДО ПРОЛЕТТА? БИ ЛИ МОГЛО ОЖИВЕЛИТЕ АКАРИ ДА СТАНАТ РЕЗИСТЕНТНИ КЪМ ТИМОЛА? Публикации по въпроса няма никъде. Ако имате опит /практически/ по въпросите–моля ,отговорете,а не да пишете специален пост ,че видите ли,тимола го има и в еди кое си растение.Е ,какво като го има там? Да не би да го прави по различен от добития по хим. път,който е на безцветни кристали.Впрочем,безпредме тно е да се повтарям.Но няма значение,всеки си шета на акъла–един дезодорира пчелите си целогодишно с ,,тимолова водичка'' за да не миришат на пот,докато работят по ,,необятните родни полета'',други им ояднаквяват миризмата с ,,натурално'' тимолово масло когато обединяват с–ва/а защо ли?Къде е отишла едната майка/ и кой знае още за какво го използват ,,натуралното'' тимолово ,,дезодорантче''.Но ще се разбере скоро,те ще си напишат,нали им трябват още постове за да достигнат заветната ЦЕЛ–VIP,, писатели.''Смешно,но и плачевно! ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ,не ангажирам никого с него,не моля за щит от чужда подкрепа.Колега Pavel–Bs,израза ,,една гаща плява'' отпратете в ,,градинката'' на тези които не са в час по дискусията.
    Колега Гогол,виждам,че имате дълъг пчеларски стаж.Аз тепърва се уча.Както казах - ще се радвам да споделите нещо от вашата практика.В крайна сметка форума е затова.До момента сте написал няколко коментара,предимно със заядлив тон.За ваше сведение - нямам загубени майки,както и загубено семейство досега,но на вас ви е удобно да си натъкмите предположенията.Съгласен съм,че по въпроса с тимола има разминавания относно теорията,но нас ни интересува практиката.Пожелавам ви всичко хубаво и очаквам с нетърпение ваши съвети за да ги коментираме.Не желая да ви давам повече поводи за ваши "предположения".

П.С.Заветната цел е тиквен медал,а аз само такъв не съм получил още.Другата награда е крива краставица - сам се сетете на кой се дава.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Тук имаше един пост, който ми изчезна. Нещо лошо ли съм написал или е неудобен за някого?
    Не знам какво си бил написал, но за да приключим спора и да разсея всякакво твое погрешно впечатление, че аз разказвам историите на барон Мюнхаузен, ето към какво се стремя, въпреки че никога до сега не съм го постигал в чак такава степен.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Beehive.jpg‎  
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Тук имаше един пост, който ми изчезна. Нещо лошо ли съм написал или е неудобен за някого?
    Никой нищо не е модерирал в тази тема. Форума поддържа логове с действията на модераторите и администраторите и там може да се провери кой кога какво е правил - триене, местене, редактиране и т.н.. В конкретния случай никой нищо не е правил, така че поне този път повредата е в твоя телевизор.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	ThreadLog.JPG
Прегледи:      246
Размер:	107.9 KB
ID:	2610

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    scutellator , ще махна жената от тапета на компютъра и ще си сложа тази снимка!
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Не знам какво си бил написал, но за да приключим спора и да разсея всякакво твое погрешно впечатление, че аз разказвам историите на барон Мюнхаузен, ето към какво се стремя, въпреки че никога до сега не съм го постигал в чак такава степен.
    Aне,кажи честно какво е това,на мен ми прилича повече на рояк върху пън отколкото на семейство по време на медосбор.

Леопарде, има много истини в това което си написал. А и съм убеден, че си прочел повече книжки от мен, както и си изгледал повече филми и клипчета.
    Имам само един въпрос. Не веднъж съм казвал че за мен пчелите са само хоби. Не добивам целенасочено нищо друго освен мед. А и уточних каква и кога е първата главна паша при мен. Та въпроса ми е следния:
    За чий к.... ми е да развивам семействата на максимум, месеци преди главната паша?

П.с. Аз пък си мисля, че този дето като погледа десетина минути какво правят пчелите на прелката и добие реална представа за състоянието на кошера е много по-добър пчелар от този дето спи на пчелина и се налага всеки ден да отваря капаците, защото не знае какво става вътре.
    Аз не съм от майсторите, само си убивам времето с пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Аз пък си мисля, че този дето като погледа десетина минути какво правят пчелите на прелката и добие реална представа за състоянието на кошера е много по-добър пчелар от този дето спи на пчелина и се налага всеки ден да отваря капаците, защото не знае какво става вътре.
    Първото е следствие на второто.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Какво ли е да гледаш един и същи филм всеки ден(всъщност гледам го) и да се питаме какво аджеба следва след всеки епизод? Единия има 100 кошера,а другия 10.Единия разчита на пчелите другия не.Ха сега познайте кой трябва да е постоянно(или по често) на пчелина?Познайте кой може да допусне повече грешки въпреки,че си знае урока на изуст?Кой трябва да е по често на пчелина?Въпреки всекидневните грижи на пчелина не вярвам някой от можещите да бърника повече от два пъти в един и същи кошер на месец......А,кой знае може и да греша.

Страница 60 от 239 ПърваПърва ... 1050585960616270110160 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •