Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    имат склонност към скрито съществуване на повече от една майки в семейството
    Ако ти се мернат такива из пчелина ми ги прати - плащам двойно. Да си ги наслагам аз в кошера - пита - майка, втора пита, пак майка, до края на кошера - 12 майки. Ехааа. Ако пък стане и по две майки на пита, просто ще скачам от кеф.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ти кога си купи по редовната цена, че вече почна да ги плащаш и двойно?! Добре, нямам възражения, за теб ще са двойно.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Бягам към пчелина. 12 градуса, слънце, влажност 75%, виждат се пчели на камерата.....
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Тук имаше един пост, който ми изчезна. Нещо лошо ли съм написал или е неудобен за някого?
    Не знам какво си бил написал, но за да приключим спора и да разсея всякакво твое погрешно впечатление, че аз разказвам историите на барон Мюнхаузен, ето към какво се стремя, въпреки че никога до сега не съм го постигал в чак такава степен.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Beehive.jpg‎  
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    scutellator , ще махна жената от тапета на компютъра и ще си сложа тази снимка!
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Днес намерих отново по двайсетина акара/продалжават да падат/.Беше облачно 5°,но от половината,отвреме на време излиташе по някоя пчела.Пласмасовите със сигорност имат пило,целите са вода,стериопорните на 60% имат капки по хранилките а от тях 40% пчелите бяха на захарта.От дървените близо 20% имаха капки по хранилките но пчелинямаше вътре.

При мен акар не съм забелязъл да пада но конденз си има както е при теб е не направо да капят рамките но в хранилките има както и на найлоните с който бях отделил магазина от плодника. Магазините ги свалих вчера но найлоните си ги оставих понеже имам някой друга таванка която не пасва ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    При мен акар не съм забелязъл да пада но конденз си има както е при теб е не направо да капят рамките но в хранилките има както и на найлоните с който бях отделил магазина от плодника. Магазините ги свалих вчера но найлоните си ги оставих понеже имам някой друга таванка която не пасва ...
    Някаде началото на ноември/писал съм по назад/пръсках по рецептата на скутелатор и съм сложил на три броя по едно фазерче.Когато отида ги преглеждам да видя как се движат.Аз нищо не слагам отгоре:-) :-) .

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Не знам какво си бил написал, но за да приключим спора и да разсея всякакво твое погрешно впечатление, че аз разказвам историите на барон Мюнхаузен, ето към какво се стремя, въпреки че никога до сега не съм го постигал в чак такава степен.
    Aне,кажи честно какво е това,на мен ми прилича повече на рояк върху пън отколкото на семейство по време на медосбор.

Леопарде, има много истини в това което си написал. А и съм убеден, че си прочел повече книжки от мен, както и си изгледал повече филми и клипчета.
    Имам само един въпрос. Не веднъж съм казвал че за мен пчелите са само хоби. Не добивам целенасочено нищо друго освен мед. А и уточних каква и кога е първата главна паша при мен. Та въпроса ми е следния:
    За чий к.... ми е да развивам семействата на максимум, месеци преди главната паша?

П.с. Аз пък си мисля, че този дето като погледа десетина минути какво правят пчелите на прелката и добие реална представа за състоянието на кошера е много по-добър пчелар от този дето спи на пчелина и се налага всеки ден да отваря капаците, защото не знае какво става вътре.
    Аз не съм от майсторите, само си убивам времето с пчелите.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •