Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 236

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Зуница, там където има два корпуса, не би трябвало да образуват кълбото най-отгоре. Обикновенно кълбото се образува там, където последно е било пилото ( т.е. корпуса под меда). Но кошерчетата зимуващи на един корпус задължително пускат пчели в празното пространство над рамките.
    Има толкова много видове начини при които пчелите решават как да зимуват, тъй че къде ще сформират кълбото - въобще това на мен не ми влиза работата. Мен ме интересува наесен да има много пчелички (съответно и на пролет), останалото си е тяхна работа.

Хранилката на брат Адам:
    На втората е снимано пак отводка зазимена по същия начин, само че по гадния им маниер си личи че кюрдски са и отглеждали.

Хранилките на отводките ги обръщам зимно време за да мога ако случайно нещо закъсат да им сложа питка. В случая зимните им запаси бяха далеч под минимума и когато дойде време да слагам питка, се оказа както се вижда че вече нямаше нужда
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DVC00326.JPG‎   DVC00315.JPG‎  
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Зуница, там където има два корпуса, не би трябвало да образуват кълбото най-отгоре. Обикновенно кълбото се образува там, където последно е било пилото ( т.е. корпуса под меда). Но кошерчетата зимуващи на един корпус задължително пускат пчели в празното пространство над рамките.
    Има толкова много видове начини при които пчелите решават как да зимуват, тъй че къде ще сформират кълбото - въобще това на мен не ми влиза работата. Мен ме интересува наесен да има много пчелички (съответно и на пролет), останалото си е тяхна работа.
    Хранилката на брат Адам:
    На втората е снимано пак отводка зазимена по същия начин, само че по гадния им маниер си личи че кюрдски са и отглеждали.
    Хранилките на отводките ги обръщам зимно време за да мога ако случайно нещо закъсат да им сложа питка. В случая зимните им запаси бяха далеч под минимума и когато дойде време да слагам питка, се оказа както се вижда че вече нямаше нужда
    Колегата vlado 9 питаше за Ф. Та доста ме зачуди твоя отговор , че пчелите ти тичат по тавана , а не в корпусите.Но разгеле разбрахме се.За малко да се засиля и аз "ингилизки" пчели да гледам.Навреме ме разубеди.Благодаря.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Старите ми кошери са само 12 рамкови,другите десятки и много рядко вадя от кошерите рамки.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •