Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 131

Тема: спам

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    В цял свят счетоводителите се стремят да укриват данъци ( това им е работата ( също и футболисти ,певци ,артисти и всякаква друга неработеща пасмина, която има огромни доходи. Матеев, ако твоите счетоводители не крият данъци трябва сериозно да се замислиш и да ги уволниш немедленно.

Автор
    Регистриран
    31.01.2011
    Очевидно сме приели да има държава. Как и кога е станало това, пък и с какво съгласие, и кога е дадено? Тъй или иначе държава има, тази държава предоставя обществени услуги.
    Логично за тези услуги са нужни средства. Един данък печалба от около 10%/десятък/ е напълно справедлив. Това очевидно е така понеже събираемоста се повишава. Има и приходи от мита и акцизи.

Всеки може да погледне фиша за заплата. Ще види, че не 10% а малко над 30% се изземват за данъци и осигуровки. Точно осигуровките са право което всячески, се мъчат да превърнат
    в задължение. Защо се получава така? Понеже парите на държавата не й стигат. Понеже се харчат като чужди пари за това. Както е тръгнало тези 30% ще станат 35%, после 40%, 50%...

Всяка обществена услуга която се осигурява трябва да си изясним, нужна ли е? Конкурентна ли е? Евтина ли е?

Ще скицирам пенсионната система, но може да поговорим и за другите.

Има две схващания, всеки се осигурява сам. По информация в Чили е така, може и да е солидарна. В Чили наистина имало няколко хиляди граждани които са избрали солидарна пенсионна система. Всички останали
    или спестяват сами, или в частен пенсионен фонд. Понеже в солидарния фонд пари няма, никога не е имало, и никога няма и да има. Тоест системата е дефектна, 30% осигуровки ще растат, ще расте и пенсионната възраст.

Ще има хора които просто никога няма да се пенсионират. Или няма да имат стаж, или възраст, или нещо друго. Долу горе плащаш цял живот, и получаваш пенсия няколко години.

Дори се колебая колко е справедливо някои да се пенсионират на 65 г. други на 40 г. с 20 заплати в джоба?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    По принцип колега Матеев си много прав и аз съм напълно съгласен с теб.Действителността обаче в България е друга.Почти всички счетоводни къщи ги държат активни данъчни инспектори които са в абсолютен конфликт на интереси.Най-интересното е,че лично познавам няколко "богати" предприемачи,осигуряващи работа на стотици хора, които са си наели личен такъв инспектор който им върти далаверките,ъъъ исках да кажа счетоводството.Та мисълта ми е,че който може да си позволи такъв лукс го прави без да му мигне окото,пък камо ли да се замисли за пенсионерите и дечицата.Освен това пенсиите ги окрадоха червените другаре и затова сега няма пари в системата.То те какво ли не окрадоха де,а сега реват дайте да дадем.Нека бъдем реалисти.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    В цял свят счетоводителите се стремят да укриват данъци ( това им е работата ( също и футболисти ,певци ,артисти и всякаква друга неработеща пасмина, която има огромни доходи. Матеев, ако твоите счетоводители не крият данъци трябва сериозно да се замислиш и да ги уволниш немедленно.
    Иска ти се да си прав, защото така ще намериш оправдание за собствените си действия, но за съжаление истината е на друго място. По цял свят именно изредените от тебе хора (включително и бизнесмените), внасят преобладаващата част от данъците за функциониране на обществото, като с това компенсират невнесените данъци на търтеите и тарикатите. Аз лично сигурно компенсирам поне 500 или 1000 търтея.

Между другото ти също внасяш, но сигурно не го знаеш. Например на всичко, което го притежаваш като лично имущество, е платен ДДС 20%. Тези пари ти си ги дал. Ако пушиш или пиеш - плащаш и акциз, понякога достигащ до 60%. Ако ползваш вносни стоки - плащаш мито и понякога - акциз. Ако караш лека кола - горивата имат акциз. Ако получаваш заплата при някой работодател - той ти е платил данъка и осигуровките. Искаш или не - едно 50% от личните ти доходи вече са влезли в държавата. Глупаво е да се дърпаш и да не си плащаш и останалите 10% данък печалба, който между другото е един от най-ниските в Европа и света.

Не знам дали знаете, но всеки един от вас си има лична сметка в НАП, и в тази сметка вече се начисляват приходи, разходи и лично имущество. И ако името ви "светне в червено" на компютрите на НАП - лошо ви се пише. Влизате в една тежка процедура, в която ви искат един милион документа, и ако не ги представите, минавате на второ ниво, където с вас вече се занимават следствените органи. Следва 3-то ниво - съд с опасност от 3 до 5 години затвор - и всичко това може да се случи, ако в сметката ви НАП има разминавания само от 3000 лева за някоя година.

И ако вие не знаете, НАП вече знае за:
    1. Всички недвижими имоти, които имате, купувате или продавате
    2. Всички МПС-та, които имате, купувате или продавате
    3. Всички видове доходи, които официално получавате
    4. Всички пътувания зад граница, които правите с цел бизнес или почивка
    5. Всички официални фактури за приходи или разходи, в които фигурира вашето име или фирма
    6. Всички дивиденти, заплати, осигуровки - въобще всеки един официален платежен документ, издаван в страната, вече е в компютрите на НАП.

Сметката ви вече я има и вече се смята - какво сте получили, какво сте похарчили и какво ви е останало като пари и имущество. И ако има разминаване от 3000 лева между баланс (приход минус разход) и закупено с тези пари имущество, светвате в червено и влизате на първо ниво в една игра с повишена сложност, от която няма как да излезете победител. От тази игра само губите - време, пари, нерви, побелели коси, дори и затвор. Печалба няма, няма дори и равен резултат - винаги губите, въпросът е как да сведете загубите до едно разумно и поносимо ниво.....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Иска ти се да си прав, защото така ще намериш оправдание за собствените си действия, но за съжаление истината е на друго място. По цял свят именно изредените от тебе хора (включително и бизнесмените), внасят преобладаващата част от данъците за функциониране на обществото, като с това компенсират невнесените данъци на търтеите и тарикатите. Аз лично сигурно компенсирам поне 500 или 1000 търтея......
    Това г-н Матеев е противоконституционно. Много моля Полицейщина не значи демокрация. Ще се плашим или ще работим защото (малцинството) знае как да действа има ли проблем Страсбург нали така !!! Там няма виж сеа ша та глобя ама ти сши мълчиш шото сщи пратя други нали така ние в комбина работим и представляваме държавата!
    Всичко г-н Матеев се свежда до това "Дали ще мине номера???"
    После не били регистрирани пчеларите. Ами няма регистрация няма данъци няма дейност няма проблеми с .......... да мисля с това да приключа коментара ..
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 27.08.2016 в 22:48.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Като ви чета какво сте писали излиза, че аз съм най-големия балък в тази държава.Щото си плащам и декларирам и последната извадена стотинка.
    Кажете ми като никой не ще да си плаща осигуровките, то тогава как ще се финансират здравната и пенсионната системи. Всеки се разболява рано или късно и попада при лекар или в болница. Ако е само при лекар иди дойди, ще плати няколко пъти по 50-100лв и ще се отърве, но ако се наложи влизане в болница и скъпо лечение и изследвания тогава? Сега никой не мисли за старини, но когато дойде момента горко ще съжалява, че когато е могъл не се е осигурявал, защото не му стига стажа, а пенсията е мизерна(минимални осигуровки-минимална пенсия). Никой не иска да плаща данъци, ама хайде кажете как тогава ще се финансира опазване на реда, инфраструктура, съдебна система и една камара лапачи наречена администрация, която трябва да се грижи за градове и села. Все някой трябва да плаща за това. Сега никой не иска да плаща, а тези разходи трябва да се правят. Като парите не стигат -хоп заеми. Виждате, че за 5 години държавния дълг се е удвоил и още ще се тегли. Тези пари рано или късно ще трябва да се връщат. Всеки чака да дойдат по-добри времена, когато икономиката ще може да генерира повече печалба и да плаща повече данъци, ама както е тръгнало нашите деца ще се спасят по Европа и Америка и пак ние ще си плащаме мастрафите.Да но тогава ще бъдем на друга възраст и вече няма да можем да работим така, както сме го правили на младини. Всеки си мисли какво пък толкова и тогава ще гледам пчели, ще продавам по малко мед и все ще я караме някак си. Помислете обаче, че не се знае какви времена ще дойдат и дали въобще ще можете да гледате пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега Бонев,прав си,но с този демографски срив няма смисъл да се заблуждаваме,че "пенсионната" система ще съществува докато ни дойде време да се пенсионираме.Отдавна е на командно дишане и факта,че теглят заеми за да продължат комата, е показателен за близък край.За да се случи нещо ново,в крайна сметка трябва да се разруши старото.
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Матеев не за първи път си изпускаш нервите-наборе в много рискова възраст сме, карай по-спокойно. Недей да обиждаш ида си служиш квалификации.
    Ако човек открадне и му кажеш КРАДЕЦ - това обида ли е? Ами че това си е самата истина. Как по-галено мога на крадеца да му кажа че е крадец?
    Ако човек нарушава криминалния кодекс и му кажеш ПРЕСТЪПНИК - това обида ли е или си е самата изтина?
    Ако човек живее на гърба на обществото, без да допринася с нищо, тогава думичката ТЪРТЕЙ обида ли е или е самата истина?

Нима крадеца, престъпника и търтея имат право да се обиждат, когато им кажеш истината в очите? Бихте ли ми казали кого от форума обидих? Та аз говорих за абстрактни хора, които може би съществуват някъде по света. Ако все пак някой от форума се е припознал в някое от тези определения, това обида ли е, щом е самата истина, и дадения човек сам си го е признал пред себе си?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Аз лично съм се осигурявал винаги,но само на минимума.Всичко над него са хвърлени пари на вятъра.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    А когато се пенсионираш, ще имаш ли доблеста да кажеш "Господа, дайте ми минималната пенсия, защото по-голяма аз не заслужавам"?

Не ми отговаряй на въпроса. Просто го запомни този постинг и някога като му дойде времето да се пенсионираш, сети се за него и постъпи съобразно СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ. И чак тогава напиши във форума какво решение си взел и защо.

Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •