Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 41 от 61 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 401 до 410 от общо 601
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    С риск да спечеля доста "нехаресвания", що не спрете малко с това опрашване? Изследвания показват, че дивите насекоми, а не нашите пчели вършат повечето работа. Там където няма диви, питомните са "хит". Тази работа "мед няма, ама опрашване има" е малко като непорочното зачатие...
    Който тука ми каже, че гледа пчели за кеф, или е втора година пчелар, или не го бива, или печели камара пари от друг бизнес.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Мартин Илиев Виж публикацията
    Защо да не може да се преместят в хубав район?
    Все едно да искате помощ за да правите хладилници в Сибир.Или пък парно в Африка
    Като нямате хубав район за пчеларстване сменяте бизнеса и готово.Никой не е длъжен да налива пари от пусто в празно.Тук в Германия всеки ден се пътуват стотици килметри за всяка една работа,а в БГ, виж ти, не можело да се смени района на пчеларстване,защото някой търтей го мързи всеки ден да пътува Когато имаш нулева година,значи не си подходящ за този сектор и толкова,защо като си негоден някой трябва да налива пари в теб?
    Мартине,Мартине,питай някой германец дали е чул или чел в тяхната държава да откраднат кошери.Предполагам,че 15 минути няма да може да асимилира какво го питаш.Аз вече се орентирам към подвижно пчеларство,докато другите ще си вземат тяхното решение.Между другото сега ми хрумна въпрос и ако може да отговориш.Когато ми хареса друг район и с колегите докараме 1000 бр кошери,какво ще направят хората който пчеларстват там? Дали ще на приемат с отворени обятия или ще са първите започнали със зулумите.Ясно е,че до девето коляно ще на сърбят задниците всички.

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    Варна
    Въпреки че все още не съм пчелар и аз мислех да кажа това.Как така хем опрашват,хем нямат мед

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Мартине,Мартине,питай някой германец дали е чул или чел в тяхната държава да откраднат кошери.Предполагам,че 15 минути няма да може да асимилира какво го питаш.Аз вече се орентирам към подвижно пчеларство,докато другите ще си вземат тяхното решение.Между другото сега ми хрумна въпрос и ако може да отговориш.Когато ми хареса друг район и с колегите докараме 1000 бр кошери,какво ще направят хората който пчеларстват там? Дали ще на приемат с отворени обятия или ще са първите започнали със зулумите.Ясно е,че до девето коляно ще на сърбят задниците всички.
    Ами по принцип тука в Германия много няма немци.Повечето са ауслендери(чужденци).Така че не е много по различно...май..може и да бъркам.Какво значение има в кой район ще се преместиш.Примерно аз като съм от Варна и реша да си направя някъде там пчелин ,защото съм новак и да имам проблеми ли?
    Същото е...дали живея някъде и реша сега да си правя бизнес или да реша да си местя бизнеса някъде.Не живеем в 90-те години на мутрите все пак...
    Не искам това което пиша да звучи като заяждане или спорене.Уважавам всички в този форум и черпя много информация от тук за бъдещото си начинание.
    Относно краденетос есетих за една случка.Имах помощник немец(общак) и един ден си лафим,и аз си бях зел едни ръкавици от някой си (пооткраднах ги малко),и защото са скъпи и с немеца стана дума за тях,и аз му казвам че съм ги откраднал,защото съм чужденец и нямам пари на шега нали и той съвсем нормално си каза:да нормално,защо да купуваш като ги има на обекта безплатно.Така че не си мислете че за немците кражбата и мошеничеството са чужди.Някога може да е било така,днес Германия е ...катастрофа и капут....само мошенници и измамници и бандюги.Дори немците се научиха от кюрдите и албанците да са мошенници.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Кошери се крадат от "пчелари" или за "пчелари". В кавички съм ги поставил, защото те за мен не са пчелари.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    ...Между другото сега ми хрумна въпрос и ако може да отговориш.Когато ми хареса друг район и с колегите докараме 1000 бр кошери,какво ще направят хората който пчеларстват там? Дали ще на приемат с отворени обятия или ще са първите започнали със зулумите.Ясно е,че до девето коляно ще на сърбят задниците всички.
    Я... и на мен ми хримна въпрос. Ако аз донеса 1000 кошера в твоето село, ти ли ще започнеш първи със золумите?
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Мартин Илиев Виж публикацията
    Въпреки че все още не съм пчелар и аз мислех да кажа това.Как така хем опрашват,хем нямат мед
    Явно бъдещ колега, трябва доста да почетеш преди да се захванеш сериозно с пчелите! Не искам да се заяждам с теб. Мнението ми е добронамерено.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско

Wink

Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Я... и на мен ми хримна въпрос. Ако аз донеса 1000 кошера в твоето село, ти ли ще започнеш първи със золумите?
    Не мисля,това трябва да съм го надраснал вече.Имам и друг бизнес от който пак получавам доходи.Но ще ти кажа какво ще направят хората който са израснали там и за който ти си само свъртян от майната си.Ще си напълнят всички празни кошери с твойте пчели,а другите или ще намерят на някой да ги продадат или ще ти ги унищожат.После същите тия хора ще те прегръщат и успокояват,ще ти казват да не се предаваш,че те ще ти помогнат да намериш кой е сторил това,и дори ще ти подарят някой кошер да започнеш отначало.
    Проверено.

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    Варна
    Ами прочел съм целия форум почти
    Нали за да опрашат някое растение ,пчелите трябва да са привлечени от него .То ги привлича със...захар(тук съм в издънка хахаха)
    Тогава те носят нектара в кошера и правят мед.Ако са опрашвали достатъчно има и за тях,и за пчеларя.Ако не са опрашвали достатъчно...няма файда от тях и защо обикновения данъкоплатец трябва да ги подпомага?Естествено че няма заяждане...просто си разсъждаваме и чешем клавиатурите

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Мартине,Мартине,питай някой германец дали е чул или чел в тяхната държава да откраднат кошери.Предполагам,че 15 минути няма да може да асимилира какво го питаш.
    Да бе! Я виж тука: http://www.buckfast-bayern.de/aktuelles.phtml
    Заради една статия по вестниците, представяща пчеларите в светлината на крадци на труда на пчелите, крадящи им меда и хранещи ги със захар, колкото да не умрат, измежду "защитниците на дивите животни" се е появило движение от съмишленици, целящи да "освободят" или "пуснат на свобода" пчелите. Колкото е смешно толкова е и тъжно.

Тук в Германия всеки ден се пътуват стотици килметри за всяка една работа,а в БГ, виж ти, не можело да се смени района на пчеларстване
    Не само района, ами и държавата може да се смени!
    Я ти по-добре вместо да се занимаваш с глупости, вземи че провери как се става пчелар в Германия. Ако ти не искаш да си немски пчелар, аз познавам много пчелари, които с радост ще си сменят "района" на пчеларстване.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 41 от 61 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •