Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 61 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 601
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако сумата на брой регистрирани семейства е малка - добре, ще бъде някаква помощ. Ако обаче стане голяма и надхвърли 50-60 лева, то тогава МАСОВО ще започнат да се гледат кошери САМО ЗАРАДИ ТАЗИ СУМА. И това естествено ще опорочи цялата инициатива, защото кошери ще има, но не и мед в достатъчно количество и качество.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    И аз съм от село и са ми ясни нещата. Малко ще им е трудно да снимат всяка пчела,но нямам нищо против да видят семействата ама кой ще се навие.
    Проблема е че се местят цели пчелини за да се докаже бройката.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    [QUOTE=tarty;49327]
    според теб радо ще държиш ли на същите думи ако си като мене ,аз тази година съм изкарал 500 кг от 250 бр кошери и не мога да стана биологочен защото от две години орат до мен.
    Аз съм също с толкова кошера и годината до 1 юли беше безнадеждна но аз правих всичко по силите си за да са готови семействата да използват и най малката възможност пашата от слънчоглед да оправдае годината и това се случи, ако не беше станало годината щеше да е нулева затова човек винаги трябва да има резерви много добре да обмисля когато взема кредити и изобщо да обмисля финансовото си състояние.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Всичките предложения на колегите, аз ги обединявам в едно. Плащане или доплащане на регистрирано пчелни семейство (мое мнение).В зависимост от бройката пчелни семейства парите, ще са различни. Естествено контрола трябва да е завишен за да няма спекулации.
    ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ ПО ПЧЕЛАРСТВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ!!!!!

Ако вместо 50 кг, един пчелар вади средно 100кг от семейство х 4 лв/кг - пука ти че няма да вземеш 20лв на кошер.

Ако все пак трябва да има НЯКАКВА пчеларска програма

- СРЕДСТВА ЗА РЕКЛАМА ( създаване на рекламен клип за българския мед като национален продукт и въртенето му по медиите - в България и чужбина. Нищо по-различно от маркетинга прилаган в сферата на туризма - всеки е гледал онези реклами от типа "посетете Бангладеш")

- СРЕДСТВА ЗА ОБОРУДВАНЕ ЗА ИНСТРУМЕНТАЛНО ОСЕМЕНЯВАНЕ. При положение че се възтановяват не повече от 4 000 лв ( сума предостатъчна за среден ценови клас апарати) със бюджет от 100 хил евро, всяка година ще има с 25 пчеларя повече имащи потенциал да извършват контролирано оплождане. За територията на България това е ...

- СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ КОШЕРИ - лично аз не виждам смисъл от нея, но не виждам и нищо лошо, дори и начина по който функционира в момента.

- СРЕДСТВА ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА ЗИМНИТЕ ЗАГУБИ. Право на финансова помощ за отводки да имат само пчелари с над 50 или 80% зимна смъртност.

Цитат Първоначално публикувано от asm22 Виж публикацията
    4. Пари за обучение и пчеларски срещи

Пари за обучения с лектори, с практически занятия. Заснемане на тези занятия.
    .
    КОЙ ще ги изнася тези лекции???? КОЙ, КОЙ, КОЙ, КОЙ? Наясно ли сте всички, че българските лектори са способни да изнасят само неточна и подвеждаща информация и само да ви объркат още повече? ХА ха, явно не. Какво ще направите? - Ще водите лектори от другия край на света ли? В Европа са малко, в Америките са малко повече, в Австралия също има някакви, за Япония и Китай - там идея си нямам колко са.

Остностно опрашването - в САЩ се плаща за МЕЖДУРАМИЕ С ПЧЕЛИ, като всяко семейство трябва да бъде МИНИМУМ 5 междурамия ( колкото по-слабо е семейството, толкова по-неефективен опрашител е то). Принципа е изцяло пазарен, тъй като този който плаща има сметка да знае за какво точно плаща.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако сумата на брой регистрирани семейства е малка - добре, ще бъде някаква помощ. Ако обаче стане голяма и надхвърли 50-60 лева, то тогава МАСОВО ще започнат да се гледат кошери САМО ЗАРАДИ ТАЗИ СУМА. И това естествено ще опорочи цялата инициатива, защото кошери ще има, но не и мед в достатъчно количество и качество.
    Тези неща могат да се регламентират. Според бройката кошери, сумата да е различна.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Парите по програмата не са чак толкова много. Критериите, по които могат да бъдат използвани са точно и ясно разписани. Аз бях предложил нещо, но никой не му обърна внимание тогава, даже имаше доста противници, че ето нямало как тези, които сега започват да дръпнат напред. Нищо подобно. Ако се върнете две години назад ще си спомните че идеята, която лансирах бе средствата по програмата да се дават по проекти. Аз имам нужда от кошери в проекта ще запиша кошери, Иван има нужда от центруфига в проекта ще запише центруфуга, Пенчо има нужда да си увеличи семействата, ще пише кошери и отводки Драган е решил, че ще купува лекарства проекта за лекарства и т.н. За да не стане така, че два проекта да оберат цялата сума то всеко проект не трябва да надвишава 7000лв, като програмата ще му възстановява не повече от 65-70% от инвестицията. Така парите ще стигнат за над 1000 души, а тези, които не са успели тази година, догодина ще ползват предимство, а ако останат средства, то тези, които веднъж са получили финансиране, сега ще се ползват с по-малък процент финансиране. Така при положение, че като ЗП в България са регистрирани около 3000 пчелари, то за един тригодишен цикъл всеки от тях ще може да се възползва от програмата поне по веднъж. Смятам, че това е справедливо решение. Колкото до субсидия на калпак, то ако някога се издейства такава, тя трябва да е толкова, колкото да оказва някаква помощ на пчеларя, но не и да бъде стимул за гледане на пчели за субсидия. Идеята ми е, че тогава заради самата субсидия, ще се отглеждат много на брой слаби семейства, следват голяма зимна смъртност, болести и т.н. и вместо да има реално развитие на сектора, че се получи боза.
    Не претендирам моето мнение да е най, но мисля, че идеята си струва.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    .- СРЕДСТВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ КОШЕРИ - лично аз не виждам смисъл от нея, но не виждам и нищо лошо, дори и начина по който функционира в момента.
    Лично аз виждам доста лошо,защото пак някой ще ми определя какво да купя и от кой да купя.Създават се условия за корупция.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    scutellator -a пак е много краен "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ ПО ПЧЕЛАРСТВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ!!!!!". Тези добиви 50 -100кг някакъв мираж ли са?

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    scutellator -a пак е много краен "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ ПО ПЧЕЛАРСТВО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ!!!!!". Тези добиви 50 -100кг някакъв мираж ли са?
    Явно колегата пчеларства в такъв район, в който добивите са напълно достижими.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Всичко зависи от пчеларя и материала с който работи. Дори и за нашите условия тези добиви са напълно постижими, а аз работя в сравнително беден район. Просто са необходими повечко усилия и време, подвижно пчеларство и добро познаване на пашите. Е когато природата е против нищо не може да се направи.

Страница 33 от 61 ПърваПърва ... 23313233343543 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •