Има едно единствено изискване за членство и това е пчеларя (или организацията) да има поне един единствен регистриран пчелин, който да присъствува в списъка на БАБХ. Кандидати за членове вече има доста (писаха ми ЛС и мейли), но в момента все още нямаме готовност да ги приемем. Нека първо наистина да регистрираме конфедерацията, за да стане легитимна, и след това на кандидат-членовете ще изпратим документи за попълване. Става въпрос за готово-подготвени бланки, диференцирани по физически лица, фирми или пчеларски организации. Тези бланки трябва да се попълнят, като в тях има информационна част (за личните данни на кандидата) и анкетна част (за пчелините, кошерите, пчеларския опит и т.н.).

Кандидат-членовете попълват тези бланки-анкети и ги изпращат в офиса на конфедерацията на хартиен носител или на мейл. Секретарката обработва входящите молби за членство, събира данните и ги въвежда във файл (база данни). Този файл веднъж седмично се предоставя на управителния съвет, който има правомощия да приема или да отхвърля нови членове. Събранията ще се провеждат посредством конферентна връзка, така че ще има голяма експедитивност по отношение на приемането на нови членове.

Всички нови членове моментално придобиват права да влизат в забранения за всички останали РАЗДЕЛ НА КОНФЕДЕРАЦИЯТА ВЪВ ФОРУМА, където веднага могат да започнат да участвуват в дискусиите и да гласуват в анкетите. Преди това обаче трябва да ми изпратят ЛС или мейл, в който да ми кажат какъв е ника (псевдонима) на техния акаунт. Аз давам права на този акаунт за достъп до забранения раздел и това е всичко.