Моля да ми дадете съвет за нов диск за циркуляра ми. Обработвам само иглолистен масив. Искам възможно на гладки рязове (без рошене). Оборотите ми са 5700 в минута диска е с размери 254/30/2.4.
Повечето зъби винаги ли са гаранция за по-гладък ряз или има изключения?
Различават ли се по нещо подходящите дискове за масив от тези за ПДЧ?
Благодаря.
Надявам се си запознат, че инструментите, в случая диска да е заточен. Но ако и тогава не се получава желаното е удачно да се сдобиеш с диск, на който зъбите са видия. Тогава не би имал пролеми при среза. Той също е необходимо да е заточен от специалист, както и всеки друг дърворежещ инструмент.
Тук едва ли ще намериш правилен отговор, майсторите дето бяха във форума отдавна спряха да пишат, пробвай във форума " Направи си сам", раздел "дърводелство", малко е тегаво, за четене но поне е полезно.
п.с. там някъде имаше специална тема за дисковете - в зависимост от това какви срезове ще правиш и на какво, какви дискове ти трябват....
Да това елементарни правила които знам, но виждам едни дискове с адски много и по плитки(малки) зъби подозирам са за ПДЧ, други са с нормални видирани зъби но имат и едни срезове към центъра. Такива срезове имат и дисковете за камък (бетон) за които не се изисква водно охлаждане и подозирам, че тези срезове имат някаква охлаждаща роля. Има други с големи и малко на брой зъби за които съм се убедил от личен опит, че режат много леко и бързо но рошат много. Те са чудесни ако режеш дъски за кофраж примерно. Подозирам, че има и някакви видове които не съм виждал и чувал и за това моля за помощ.
Дали не е време да се замислим защо мноооооооооого хора спряха да пишат тук?
Рости,
Далеч съм от мисълта да ти давам акъл. От мой опит диск с повече зъби не роши. Работя със същият размер като теб само дебелината е 3.2 и брой на зъбите 48, ако не се лъжа. Има дискове и с над 100 зъба, но цената не ме устройва. Ивайло Георгиев - ИГНИВО ги разбира тези работи. Питай го. Може да му разгледаш и снимките какви ги майстори. На мен ми харесват. За малко щях да забравя, и от чама зависи.
Поздрави, и внимавай с машините. ОПАСНИ СА!!!!!
от опит. Г. Георгиев
Търси змм Смолян -пилана там ще намериш каквото търсиш,на разумни цена и високо качество .има за надлъжно рязане с подрезвач детайла излиза направо рендосан .Просто много добро
Колегата rosti_sz първо трябва да уточни за какво рязане му трябва диска за надлъжно за напречни или за обща употреба
аз ползвах диск на леуко но след близка среша с пирон 6 мм отиде а цената му на времето беше 100 тина лева
сега си купих на ЗММ смолян доволен съм от среза и от цената под 50 лева
ползвам го само за напречно рязане 60 зъба реже чисто до кога не знам за 1 ви път ползвам тези дискове
ако ще е и за надлъжно бих взел с по малко зъби 40-48
размера му е 250 х30х3.2 такъв им е стандарта на ЗММ
при 254 х 30х2.4 избора на нов диск е малък и обикновено са скъпи
Някой използвал ли е т.нар. колебаеща или лъкатушеща глава или диск?
Замислил съм се да купя подобен инструмент, с който да си правя горните летви на рамките.
Циркуляра ми е с 30мм ос и 2КВ монофазен мотор. Не знам как да изчисля оборотите, а и не ми е подръка да вземем размери на шайбите.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
rosty_sz,разгледай инфото от този линк [url]http://www.prestige-bg.eu/freud.html.Описанието е на Италиански (така мисля),но дори човек да не знае езика,картинките са достатъчни да се разбере кой диск за какво рязане е и за какъв материал е.Така може да ти се поизясни какъв диск ти трябва на теб.
Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))