Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 57 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 564
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Pepi68 Виж публикацията
    Много добре знам с какво са правили и с какво се правят!!!Интересува ме некои от колегите ако е ползвал тази машина да си каже мнението.а мнение от ЧЕШИ езици неми трябва!!!
    Хайде още един юнак, който раздава шамари на втория ден след регистрацията. Има изписани 30 страници по темата - има и за малки машини за по 500-600лв и за много операционни - четеш и тогава питаш.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Моля да ми дадете съвет за нов диск за циркуляра ми. Обработвам само иглолистен масив. Искам възможно на гладки рязове (без рошене). Оборотите ми са 5700 в минута диска е с размери 254/30/2.4.
    Повечето зъби винаги ли са гаранция за по-гладък ряз или има изключения?
    Различават ли се по нещо подходящите дискове за масив от тези за ПДЧ?
    Благодаря.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Моля да ми дадете съвет за нов диск за циркуляра ми. Обработвам само иглолистен масив. Искам възможно на гладки рязове (без рошене). Оборотите ми са 5700 в минута диска е с размери 254/30/2.4.
    Повечето зъби винаги ли са гаранция за по-гладък ряз или има изключения?
    Различават ли се по нещо подходящите дискове за масив от тези за ПДЧ?
    Благодаря.
    Надявам се си запознат, че инструментите, в случая диска да е заточен. Но ако и тогава не се получава желаното е удачно да се сдобиеш с диск, на който зъбите са видия. Тогава не би имал пролеми при среза. Той също е необходимо да е заточен от специалист, както и всеки друг дърворежещ инструмент.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Тук едва ли ще намериш правилен отговор, майсторите дето бяха във форума отдавна спряха да пишат, пробвай във форума " Направи си сам", раздел "дърводелство", малко е тегаво, за четене но поне е полезно.

п.с. там някъде имаше специална тема за дисковете - в зависимост от това какви срезове ще правиш и на какво, какви дискове ти трябват....

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да това елементарни правила които знам, но виждам едни дискове с адски много и по плитки(малки) зъби подозирам са за ПДЧ, други са с нормални видирани зъби но имат и едни срезове към центъра. Такива срезове имат и дисковете за камък (бетон) за които не се изисква водно охлаждане и подозирам, че тези срезове имат някаква охлаждаща роля. Има други с големи и малко на брой зъби за които съм се убедил от личен опит, че режат много леко и бързо но рошат много. Те са чудесни ако режеш дъски за кофраж примерно. Подозирам, че има и някакви видове които не съм виждал и чувал и за това моля за помощ.

Дали не е време да се замислим защо мноооооооооого хора спряха да пишат тук?

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Рости,

Далеч съм от мисълта да ти давам акъл. От мой опит диск с повече зъби не роши. Работя със същият размер като теб само дебелината е 3.2 и брой на зъбите 48, ако не се лъжа. Има дискове и с над 100 зъба, но цената не ме устройва. Ивайло Георгиев - ИГНИВО ги разбира тези работи. Питай го. Може да му разгледаш и снимките какви ги майстори. На мен ми харесват. За малко щях да забравя, и от чама зависи.

Поздрави, и внимавай с машините. ОПАСНИ СА!!!!!

от опит. Г. Георгиев

Наблюдател
    Регистриран
    26.09.2014
    Пчеларски район
    село Бутан община Козлодуй област Враца
    Търси змм Смолян -пилана там ще намериш каквото търсиш,на разумни цена и високо качество .има за надлъжно рязане с подрезвач детайла излиза направо рендосан .Просто много добро

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    Колегата rosti_sz първо трябва да уточни за какво рязане му трябва диска за надлъжно за напречни или за обща употреба
    аз ползвах диск на леуко но след близка среша с пирон 6 мм отиде а цената му на времето беше 100 тина лева
    сега си купих на ЗММ смолян доволен съм от среза и от цената под 50 лева
    ползвам го само за напречно рязане 60 зъба реже чисто до кога не знам за 1 ви път ползвам тези дискове
    ако ще е и за надлъжно бих взел с по малко зъби 40-48
    размера му е 250 х30х3.2 такъв им е стандарта на ЗММ
    при 254 х 30х2.4 избора на нов диск е малък и обикновено са скъпи
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 2014-11-23 09.46.47.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Някой използвал ли е т.нар. колебаеща или лъкатушеща глава или диск?
    Замислил съм се да купя подобен инструмент, с който да си правя горните летви на рамките.
    Циркуляра ми е с 30мм ос и 2КВ монофазен мотор. Не знам как да изчисля оборотите, а и не ми е подръка да вземем размери на шайбите.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    rosty_sz,разгледай инфото от този линк [url]http://www.prestige-bg.eu/freud.html.Описанието е на Италиански (така мисля),но дори човек да не знае езика,картинките са достатъчни да се разбере кой диск за какво рязане е и за какъв материал е.Така може да ти се поизясни какъв диск ти трябва на теб.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Страница 34 от 57 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •