Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 51

Преглед на хибрид режима

Колега,аsti.Аз съм пробвал 12 рамков дб на два корпуса .За сам човек е тежка система ,препоръчвам ти лежак.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Аз мисля догодина да пробвам два или повече кошера ДБ със магазини големи колкото плодника, да видя как ще се държат пчелите, със сравнение от обикновените малки магазини.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Ето и обещаните снимки как изглежда.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2014-12-05 17.59.34.jpg
Прегледи:      575
Размер:	118.7 KB
ID:	2549Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2014-12-05 17.59.41.jpg
Прегледи:      577
Размер:	115.2 KB
ID:	2550

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    идеята ми е да се избегне дадановата рамка понеже ми е неудобна за работа
    а и така с 2 дадана съвсем не ми харесва тва нещо тежи та знае ли се по добре магазини

Потребител
    Регистриран
    03.08.2012
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Таз година започнах заселването на рояци в корпуси.... Новите семейства се развиха доста добре и бързо, дадоха ми зор.... Поради липса на съндъци, макар че и правех, започнах да слагам магазини с восъчни основи... Та тез рояци ....изградиха по един корпус...взе да им става тясно...изградиха и по един магазин .... За мое учудване( все пак съм доста ...млад в пчеларството) някой от тез рояци дадоха по два магазина с мед а останалите по един .... Същите ги зазимих до колкото можах, тъй като се наложи да полежа по болници, с доста голямо количество мед. Хранил съм със сироп само докато изградят корпуса с основи.. Но пилците ще броим на пролет.... За сега са добре облитат се ... Трета година правя едни експерименти с кошерите си ...."старите" пчелари покрай мен все казват че ще ги уморя, накрай кой извадил 10 буркана мед кой 20 от повече по брой кошери от мен и все се оправдават че нямало паша...паша има в изобилие...а на мойте пчели явно им е добре ...работят ....и се отплащат учудващо много добре за сега.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от kseno Виж публикацията
    Трета година правя едни експерименти с кошерите си ...."старите" пчелари покрай мен все казват че ще ги уморя, накрай кой извадил 10 буркана мед кой 20 от повече по брой кошери от мен и все се оправдават че нямало паша...паша има в изобилие...а на мойте пчели явно им е добре ...работят ....и се отплащат учудващо много добре за сега.
    Колега можели малко повече яснота по въпроса за експеримента.Благодаря предварително
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от asti Виж публикацията
    Ето и обещаните снимки как изглежда.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2014-12-05 17.59.34.jpg
Прегледи:      575
Размер:	118.7 KB
ID:	2549Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	2014-12-05 17.59.41.jpg
Прегледи:      577
Размер:	115.2 KB
ID:	2550
    Колегата Жоро е прав,ММНОГО ЩЕ ТЕЖИ имам такава комбинация но с 2 осъм рамкови корпуса за плодник и са тежки за работа, 10така още по тежи. Ако са 2-3 как и да е но повече???
    ПП. на горните корпуси прелките са много нагоре,няма да ги ползват
    Този пост е редактиран от vlado 9; 08.12.2014 в 10:33.

Автор
    Регистриран
    21.10.2012
    не че не е радост да дигнеш пълен с мед корпус но тежи та знае ли се
    мисля че ще е по добре с магазините

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •