Колега,аsti.Аз съм пробвал 12 рамков дб на два корпуса .За сам човек е тежка система ,препоръчвам ти лежак.
Колега,аsti.Аз съм пробвал 12 рамков дб на два корпуса .За сам човек е тежка система ,препоръчвам ти лежак.
Аз мисля догодина да пробвам два или повече кошера ДБ със магазини големи колкото плодника, да видя как ще се държат пчелите, със сравнение от обикновените малки магазини.
идеята ми е да се избегне дадановата рамка понеже ми е неудобна за работа
а и така с 2 дадана съвсем не ми харесва тва нещо тежи та знае ли се по добре магазини
Таз година започнах заселването на рояци в корпуси.... Новите семейства се развиха доста добре и бързо, дадоха ми зор.... Поради липса на съндъци, макар че и правех, започнах да слагам магазини с восъчни основи... Та тез рояци ....изградиха по един корпус...взе да им става тясно...изградиха и по един магазин .... За мое учудване( все пак съм доста ...млад в пчеларството) някой от тез рояци дадоха по два магазина с мед а останалите по един .... Същите ги зазимих до колкото можах, тъй като се наложи да полежа по болници, с доста голямо количество мед. Хранил съм със сироп само докато изградят корпуса с основи.. Но пилците ще броим на пролет.... За сега са добре облитат се ... Трета година правя едни експерименти с кошерите си ...."старите" пчелари покрай мен все казват че ще ги уморя, накрай кой извадил 10 буркана мед кой 20 от повече по брой кошери от мен и все се оправдават че нямало паша...паша има в изобилие...а на мойте пчели явно им е добре ...работят ....и се отплащат учудващо много добре за сега.
Този пост е редактиран от vlado 9; 08.12.2014 в 10:33.
не че не е радост да дигнеш пълен с мед корпус но тежи та знае ли се
мисля че ще е по добре с магазините
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))