ЗНАЕТЕ ЛИ ЕТО ТУК СИ ПРОЛИЧАВА КОЙ НАЧИНАЕЩИЯ И МАИСТОРА.Първоначално публикувано от yuri
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
НЕ СЕ БЯХ ЗАМИСЛИЛ И СТЕ ПРАВИ, НО ТОЛКО СЪМ ШАШНАТ И ТОЛКО МИСЛИ СА В ГЛАВАТА МИ ЧЕ НЕ МИСЛЯ МНОГО ТРЕЗВО.
сега да ви попитам друго ако може де.
значи кошерите както знаете са ми два. и на двата ще направя по една отводка-налитане. само че ще има ли проблем като сложа по 1 магазин в които има и пило и нектар от старите върху новите кошери.не ми е много за меда дали ще го запечатът. ако го запечатът ще е добре, тъкмо ще имам и практика върху ваденето и центрофугирането му. важното за мен е да запазя пилото в магазините и от тях да си се излюпят хубави пчели. та да запазя старите семеиства и да създам нови две, равни по сила.така ще имам 4 що годе подобри от средно силни семеиства, а защо не и 4те да са силни. отделно ще се занимавам и с рояка който заселих в един кошер. така ще посрещна зимата с 5 семеиства. и не напоследно място при нас липата ще цъфне след около 20-25 дена. а в двора ми има 10тина бая големи стари липи. дали ще вадя мед от тях не е важно, важното е че тези евентуално 4 семеиства които ще направя и рояка отделно ще имат какво да носят за развиване на силни семеиства