Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Желаете ли чл.18 да отпадне?

Гласували
79. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Категорично ДА

47 59.49%
  • По-скоро ДА

16 20.25%
  • По-скоро НЕ

9 11.39%
  • Категорично Не

5 6.33%
  • Не мога да преценя

2 2.53%
  • Не ме вълнува

1 1.27%
Отговори на анкетата
Резултати от 1 до 10 от общо 31

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Колега Дамянов болестите не са намалели просто не се оповестяват. Иначе не е гаранция че с вносните основи или питки няма да влезе нещо особено питките с прашец.
    На 100% съм сигурен, че вносния прашец и основи са идеален източник на болести. Изобщо не казвам, че не е редно да се купуват селектирани майки, но "Родопика" НИКОГА. Тук във форума могат да се намерят майки на добра цена и най-вероятно с много по-добри данни.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В момента този член го има само на хартия. Много колеги от много години внасят различни майки и експериментират с тях. В резултат всички които работим с майки собствено производство, свободно оплодени, работим с абсолютни мелези, което изключително затруднява работата и предполагам сваля сериозно добивите. При така създалата се ситуация гласувах с "по скоро ДА". Ако имахме наистина специфична пчела (порода) и истинска научна работа върху нея и истинска селекция с цел подобряване на нейните качества щях да гласувам "категорично НЕ".
    За себе си виждам изход от създалата се ситуация в две посоки. Или започвам да си купувам всички необходими майки от доказан специалист в областта разполагащ с подходящата линия за моите цели или започвам да изучавам задълбочено начините за поддържане на някаква линия и правя необходимото включително и инструментално оплождане за да запазя линия която ми допада и продължавам да си произвеждам сам. Предполагам, че първия вариант ще ми е мноооооого по евтин и достъпен и още от настоящия сезон започвам да експериментирам с няколко групи закупени майки.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Подкрепям пост №2 на Лалов.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •