В същност Михайлов е автора на тази идея за 5-10кошера в УПИ Това той го лансира още като имаше заседания в работната група. Сега застава срещу себе си.
Интересен е и коментара за ротационния принцип. За да няма ощeтени. Така за следващите 30г се гарантира, че в единната пчеларска организация нови вождове няма да има и всичко ще си върви по старому. В края на краищата аз смятам, че колкото и да е добър един ръководител то идва момент, в който той се изчерпва. Всички досегашни такива имат не малък стаж. Кой 5, кой 10, кой повече години. Недоволството срещу тях е доста сериозно. Над 90% от пчеларите не одобряват техните действия. Самите лидери не се съобразяват с пчеларите, което означава, че те вече са тотално изчерпани. Организациите им вместо да привличат членове остават без такива. От всичките тези 9 организации само 5 имат някакаква членска маса, като при 3 от тях членовете са под 50души или тяхната тежест е по-малка от тази на едно общинско дружество. По времето, когато все още бях в УС на организацията ръководена от Михайлов членската маса нарастваше. и тя беше най-голямата организация в страната. Сега членовете са само на книга. Да не говорим за една друга организация, дето има 2-ма члена, но пред МЗХ беше изкарала един списък с 5000 такива. Е то няма толкова активни пчелари в страната.
А за Михайлов че не е читав човек се убедих за пореден път. След последния опит да запази статуквото чрез използване на фалшификация. Вместо наистина да се създаде нещо добро и той да участва в него, той се стреми да запази властта на тези, срещу които уж се бори. Това не мога да го разбера. Явно съм много тъп за да разбера тези игри.

Цитат