Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
Искам да допълня въпреки знанията и възможностите според мен ще го направи този който разполага със средства и той ще взема решения дали демократично или еднолично това зависи от човека друга алтернатива няма освен ако не се намеси държавата но това ....
За ваше щастие, всеки търговски субект на пазара има два начина на поведение:
А) Да се старае сектора (потенциалните му клиенти) да е в колкото се може по-добро финансово състояние ( за да има кой да купува предлаганата стока)
Б) Да се опита да погребе конкуренцията, така дори и сектора да е в колапс, той си урежда VIP място на най-високата точка от потъващия кораб.

Третия и най-примамлив (и утопичен, според мен) вариант е по малко и от двете. Лично аз не виждам как би могъл да се постигне правилния баланс, така че в дългосрочен план и двете страни едновременно да не започнат да търпят негативи.

Чл. 24. (Доп. - ДВ, бр. 61 от 2014 г.) Забранява се използването на антибиотици и сулфонамиди при отглеждането и лекуването на болестите по пчелите и пчелното пило с изключение на пчелините, регистрирани по чл. 19, ал. 7.
ХА! Изумен съм и потресен. Първо, това е морално неправилно (като да се буташ сред хора и да отиваш на работа, когато си заразно болен, нищо че и без това не си в състояние да работиш) и второ - тотално забранено според ЕС.

Аз не виждам изход за българското пчеларство, затова ще се страрая да се ограничавам в коментарите. Последно предложение - вместо да се опитва каквато и да е реформа и създаване на нови асоциации, май че е по-добре в България да се създаде клон на Турския пчеларски съюз и всички български пчелари да станат негови членове - така поне ще вземат по 40 лири на семейство и ще могат да си продават меда на 30 лири за буркан.