Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 49 от 239 ПърваПърва ... 3947484950515999149 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 481 до 490 от общо 2387
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    До колкото разбирам от мои познати има пчелари с 50% загуба на пчелни семейства.Аз за момента съм на 20%.

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    От осите ли са загубите

Тя зимата още не е започнала а вече говорим за загуби и то в голям размер, едва ли ще е от осите или акар или нападения между самите пчели. На мен 2 слабички отводки така ми заминаха
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Мисля ,че колегата Лалов изнесе информация за загуби още сега на есен.От другите райони не съобщават.Дали е само в Странджа?

Наблюдател
    Регистриран
    27.08.2013
    Пчеларски район
    общ.Хитрно
    Колеги искам и аз да споделя за загуби, но заради мишки. Купих си пластмасови мишепредпазители и познайте какво се бе случило. мишките са изгризали предпазителите и са взлезли доста мишки като са оставили 9 от тях без майки и са се превърнали в търтовки. Съвет от мен не си купувайте пластмасови мишепредпазители.

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    За загуби по това време си е виновен пчеларя

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,става въпрос за сериозни загуби и аз не допускам ,че колегите не знаят какво правят.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ,става въпрос за сериозни загуби и аз не допускам ,че колегите не знаят какво правят.
    Пчеларството не е същото като преди 50 години, тъй че -да, със сигурност колегите ти идея си нямат. Могат да обвиняват неоникотидите, миналогодишните пръскания със пецтициди, ланския сняг или ГМО рапицата, но това няма да промени нещата.
    Като няма ветеринарен контрол ( главно поради това) над търговията на пчели, от време на време се случват такива инциденти. СПОКО!
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Няма как да съм спокоен,при положение ,че съм наблизо и не знам за какво става въпрос.Там се явява нозематоза ,но ти явно намекваш за нещо друго?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Пчеларството не е същото като преди 50 години, тъй че -да, със сигурност колегите ти идея си нямат. Могат да обвиняват неоникотидите, миналогодишните пръскания със пецтициди, ланския сняг или ГМО рапицата, но това няма да промени нещата.
    Като няма ветеринарен контрол ( главно поради това) над търговията на пчели, от време на време се случват такива инциденти. СПОКО!
    Така е не е като от преди 50 год.,относно пръсканията няма обвинени поради причината че ,в радиос от 10-ки км.няма никакви култури.А за търговията на пчели или това което визираш не е така ,защото там такава търговия няма,а можеби трябва да я има (мое мнение).
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 49 от 239 ПърваПърва ... 3947484950515999149 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •