До колкото разбирам от мои познати има пчелари с 50% загуба на пчелни семейства.Аз за момента съм на 20%.
До колкото разбирам от мои познати има пчелари с 50% загуба на пчелни семейства.Аз за момента съм на 20%.
От осите ли са загубите
Тя зимата още не е започнала а вече говорим за загуби и то в голям размер, едва ли ще е от осите или акар или нападения между самите пчели. На мен 2 слабички отводки така ми заминаха
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Мисля ,че колегата Лалов изнесе информация за загуби още сега на есен.От другите райони не съобщават.Дали е само в Странджа?
Колеги искам и аз да споделя за загуби, но заради мишки. Купих си пластмасови мишепредпазители и познайте какво се бе случило. мишките са изгризали предпазителите и са взлезли доста мишки като са оставили 9 от тях без майки и са се превърнали в търтовки. Съвет от мен не си купувайте пластмасови мишепредпазители.
За загуби по това време си е виновен пчеларя
Колега ,става въпрос за сериозни загуби и аз не допускам ,че колегите не знаят какво правят.
Пчеларството не е същото като преди 50 години, тъй че -да, със сигурност колегите ти идея си нямат. Могат да обвиняват неоникотидите, миналогодишните пръскания със пецтициди, ланския сняг или ГМО рапицата, но това няма да промени нещата.
Като няма ветеринарен контрол ( главно поради това) над търговията на пчели, от време на време се случват такива инциденти. СПОКО!
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Няма как да съм спокоен,при положение ,че съм наблизо и не знам за какво става въпрос.Там се явява нозематоза ,но ти явно намекваш за нещо друго?
Така е не е като от преди 50 год.,относно пръсканията няма обвинени поради причината че ,в радиос от 10-ки км.няма никакви култури.А за търговията на пчели или това което визираш не е така ,защото там такава търговия няма,а можеби трябва да я има (мое мнение).
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))