Цитат Първоначално публикувано от motor63 Виж публикацията
То и сега няколко човека са убедени, че пчеларите не знаят какво е най-добро за тях и в качеството си на "компетентни"такива се изживяват и действат като такива. Т.е. решават кое е и кое не е полезно за нас. И видяхме до какво и докъде ни докара този новодемократичен вождизъм.Хайде да се откажем вече от тези "сиви кардинали" и да не допускаме някой да се изживява като господ на пчеларството.
Хайде да не обвиняваме св. Илия заради греховете допуснати от някой си друг Илия. Трябва ли базирани от опита през последните 24 години в България да заключим, че демокрацията като форма на управление е погрешна и по-лоша от останалите?

Причината, поради която сегашната система на организация в пчеларството не функционира е че въпросните "компетенти" сами са се самоопределили и назначили като такива. Но това не е достатъчно. Във ХоРеМаците е пълно със хора, всеки от които е убеден на 1000% , че лично ТОЙ знае най-добре как трябва да се управлява държавата и какво точно трябва да се направи за да заработи икономиката. Ако си предтавяте че бъдещето трябва да се гради такива хора, по-добре да забравим за цялата идея.

Замисъла ми беше по-скоро да се създаде елитно ядро от специалисти, които да дърпа целия сектор напред. Неслучайно подчертах че то трябва да представлява точно обратната противоположност на досегашните пчеларски "работни групи". Нека някой ми даде пример за управление, извършващо функциите си БЕЗ ядро от специалисти-съветници? Напротив, колкото е по-сложна дейността, толкова по-обособен е този отдел [съставен предимно от специалисти в областта си] или няколко отдела, олицетворяващи "централната нервна система" на организацията.

Хайде някой да ми даде пример за форма на управление създадена изцяло от идиоти? Да видим дали тогава количеството наистина компенсира личните недостатъци на всеки отделен член и води до гениални решения. Ето за това NASA се намира в САЩ, а не във Африка!

Та да си дойдем на думата - Колко от българските пчелари са наясно че Михайлов е фалшифицирал протокола и решението от последното заседание????? Колко от тях въобще знаят че преди това е имало друго заседание, на което е било взето СЪВСЕМ ДРУГО РЕШЕНИЕ?????? Аз съм на мнение че повечето си нямат и ни най-малка представа и ако той успее, най-много да му ръкопляскат, да му благодарят за усърдния труд и да се блъскат на опашка за снимка за спомен с ВЕЛИКИЯ ВОЖД.

Лично моето мнение е че оригархията е по-съвършенна форма за управление от монархията, точно защото никой човек не е всезнаещ и безгрешен.