Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Аз пък винаги съм бил на мнение че трябва да се слуша знаещия, а не мнозинството. Дали 99,8% от пчеларите в България знаят какво е най-добро за тях?
За да направиш правилния избор, трябва да си наясно със всички останали алтернативи, но тези знания не се получават свише, както повечето пчелари са си въобразили.

Ако трябва да се слуша мнението на мнозинството, на пчеларския сектор му трябват по 50 лв субсидия за кошер ( защото пчелите са опрашители по принцип и помагат на Природата), да се отпуска по 30 кг безплатна захар за семейство и меда да се пълни задължително само в ръждясали тенекии ( още по-добре ако в тях преди това е имало саламурено сирене)

Може би е нужно да съществува крило от специалисти-консултанти (абсолютно точната противоположност на една "работна група"), които да вземат решенията самостоятелно или пък да имат само консултантски функции, без право на глас, пък народа после да си решава кое му е най- на сърце.

Ако питате мен, на българското пчеларство му трябва единствено отпадане на чл. 18 от закона за пчеларството. И всички останали проблеми по съвсем естествен път рано или късно ще си дойдат на мястото. Това е нещо с което 97% от пчеларите няма да са съгласни и то точно затова и се намираме тук където сме в момента.
Според мен ако пчеларите получат тази подкрепа от държавата то много бързо нещата ще се променят ще влезнат големите пари и с пчеларството до тук та да го караме по леко