Да ви разкажа накратко каква работа свършихме в Габрово в понеделник и вторник:
Понеделника се събрахме общо 7 човека, но част от деня премина в изчакване на един или друг човек. Пообсъждахме това онова, а някъде около обяд дойде Иван Кожухаров и Ефрем Моллов. Следобеда премина основно в разговори, като основно приказваха Иван Кожухаров и донякъде Еврем Моллов. Получихме много ценна информация и напътствия, но до конкретно обсъждане на устав не се стигна.
Във Вторник бяхме по-камерен състав - 4 човека, и работата донякъде потръгна. В началото решихме директно да пишем новия устав, гледайки като интифа други 4-5 устава на различни пчеларски организации. Работата обаче вървеше бавно и трудно и до обяд бяхме завършили само 1 страница. След обяда започнахме да правим само обсъждания и по различните външни устави да отбелязваме кое ни харесва и кое - не. Успяхме в рамките на деня да прегледаме и да вземем решение за ЦЕЛИТЕ на 4-те организации, СРЕДСТВАТА за постигане на тези цели, както и за ПРЕДМЕТА НА ДЕЙНОСТ. Стигнахме до ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ СТРУКТУРИ и НАЧИНИТЕ НА ГЛАСУВАНЕ и .............. забуксувахме.......... и до там ............ Поприказвахме още 2-3 часа и стана късно и хората си тръгнаха.
Решихме днешния ден аз да систематизирам във файлове това, до което достигнахме, и утре (Четвъртък) отново да се срещнем и да продължим. Междувременно получих телефонно обаждане от още няколко човека, че ще дойдат утре на обсъждането, така че утре наистина ще е интересен ден.
В рамките на деня аз се опитах да систематизирам информацията (да напиша 4 устава дотам, докъдето сме взели решения), но времето не ми стигна доникъде, така че по тази точка засега се провалих. Съботата и неделята ще компенсирам с денонощна работа.