Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 393

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник

Lightbulb

Ако нещо не е ясно пускаме запитване в темата за млади и начинаещи пчеари .

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ааа, тва последното ми хареса Значи изчакайте да застудее още малко и си правите нова тема, ама задължително да почва с "По-моощ!" и редовните мозъци се включваме одма

Сори за офа, хаха
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Ааа, чичко Йорданов, без публични подигравки с прохождащите в занаята. Тук сме само сериозни хора и само сериозни мнения търсим
    Я кажи сега, тебе не те ли сърбят ръцете да пробваш нещо ново. За разтуха от зимата, де...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Батка, че сте сериозни - сериозни сте, ама имате и чувство за хумор, па аз такива хора харесвам. Имам и аз нови неща дето ги пробвам. Оня ден накапах моите с ОК, първи път. И един ДБ съм го дупнал отстрани и тая зима ще кара с топло разположение на питите, да видим какво ще стане. И да вляза малко в темата - от това което съм изчел за Фарар, при моите условия ако го прилагам, няма с какво да ме улесни мен или пчелите ми, така че ще ви чета с интерес.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Щом се захващате с Ф. сега е момента да си вземете рамки с тънка горна летва.Иначе едно са ниски рамките друго и в средата на зимното кълбо ви се отварят 4,5 см. дърво и въздух.А това си е сериозно разстояние за зимата.Не е фатално , но защо да се мъчат пчеличките?В интерес на истината от 2000-та до сега не съм имал проблем с Ф.Най-хубавоно му е че от Д.Б. не можеш да извадиш половин рамка мед на есен и да я смениш със сироп , а от Ф. не е проблем.Един корпус, магазин с инвертиран сироп отгоре и зимата минала.
    Колега, jordanov, ако дъното ти е с мрежа и е отворена и на мене ще ми е интересно каква разлика в зимуването може да се появи?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Бях чел за тези рамки и се чудя належащо ли е - всъщност казваш, че не е фатално. От друга страна подобен проблем с разстоянията би трябвало да съществува и при зимуване в лангстротов кошер. Честно казано не ми се иска да вкарвам трети вид рамка в обръщение.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Бях чел за тези рамки и се чудя належащо ли е - всъщност казваш, че не е фатално. От друга страна подобен проблем с разстоянията би трябвало да съществува и при зимуване в лангстротов кошер. Честно казано не ми се иска да вкарвам трети вид рамка в обръщение.
    При Л.Р. съществува така наречената "зона на смъртта" по тая причина.Преминаване от единия корпус в другия е проблемно при ниски температури и голямо разстояние.При Ф.не се получава , защото семейството винаги е на два от корпусите.Не се налага да преминава.
    А аз се питам защо да е толкова дебела горната летва на рамката когато рамките са ниски и леки.Единствения смислен отговор е унифициране на частите на рамките и по лесно сглобяване на самите рамки.Но това са човешки изисквания , а не изисквания продиктувани от живота на пчелите.Та затова мисля тънката горна летва за по пригодена към пчелите в конкретния кошер Ф.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Колега, jordanov, ако дъното ти е с мрежа и е отворена и на мене ще ми е интересно каква разлика в зимуването може да се появи?
    Мрежата изкривява резултата, да, но мен зимуването общо взето не ме притеснява. Там детайлите съм ги изчистил. Говорехме си преди време с един колега тук от форума, та той ми подхвърли някои неща... При пролетното развитие мисля че има при мен свободен потенциал и там трябва да съм по-сериозен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    И един ДБ съм го дупнал отстрани и тая зима ще кара с топло разположение на питите, да видим какво ще стане.
    Като гледам си готов за двумайчино в ДБ. Имаше наскоро великолепни снимки на подобни дванайсетаци във форума.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Като гледам си готов за двумайчино в ДБ. Имаше наскоро великолепни снимки на подобни дванайсетаци във форума.
    Хаха, да не съм чул! Тез ръченици съм ги играл, ама вече съм станал мързелив. Великолепни снимки има всякакви, като почнеш още със бай Петър Бонев във "Пчела и кошер" преди десет години.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •