Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 40 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 393
    Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator
    Който си мисли че "пашата" от захарнен сироп е ключът към високи довиви, още нищо не е научил за пчеларството.
    Сигурно искаш да кажеш че от две еднакви по сила семейства в един и същ пчелин и с еднаква система,където на едното да кажем се дава всеки ден по литър захарен сироп а на другото не,ще успееш да добиеш повече мед от семейството на което не се дава?Ако е така то тогава наистина си научил всичко за пчелрството.Аз не искам да с сравнявам с никой,това което знам ми е достатъчно за момента и не прави чест да се обиждаме,въпреки че е чисто български манталитет.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Сигурно искаш да кажеш че от две еднакви по сила семейства в един и същ пчелин и с еднаква система,където на едното да кажем се дава всеки ден по литър захарен сироп а на другото не,ще успееш да добиеш повече мед от семейството на което не се дава?

ДА, това го мога. Там ми е силата. wink; Еднакви по сила, но различни по генетичен състав.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2010
    Никога не съм използвала захар при отглеждането на пчелните семейства, а добивите са от естествена паша/ рапица,акация,драка, липа, слънчоглед и ливадна /

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово

фарар

Може ли да ми дадете филм или нещо по-подробно за техниките прилагани при фарар кошерите - нищо съществено не успявам да намеря...

Наблюдател
    Регистриран
    04.11.2012
    Не бях влизал от доста време във форума. Благодаря на госпожа Valqpetrova за изчерпателния отговор wink;

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Тази тема не е от най-посещаваните, явно системата Фарар не е много разпространена или не е атрактивна по някаква причина.
    И понеже се замислям да пробвам с един-два фарара следващата година, моля пчеларстващите по тази система да споделят методология, опит, идеи. Аз смятам да ползвам десетаци с 4 магазина. Районът е около 700мнв с предимно ливадна паша.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    BateMisho,и аз ще направя няколко 10 рамкови фарара тази година ,може тук да не е много разпространена но има хора който работят с тази система и дава доволно в райони сходни с нашите.Според мен е важно ротациите да са навреме както при другите корпусни технологий,и навремено разширяване с магазини.
    Дори да не се получи,ще си имам 10ци ДБ с по 2 магазина.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Владо, радвам се да го чуя. Добре е като има съмишленици - обменя се информация и се избягват грешки. Иначе и аз така разсъждавам - ако не се получи експеримента, минавам на ДБ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник

Lightbulb

Ако нещо не е ясно пускаме запитване в темата за млади и начинаещи пчеари .

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ааа, тва последното ми хареса Значи изчакайте да застудее още малко и си правите нова тема, ама задължително да почва с "По-моощ!" и редовните мозъци се включваме одма

Сори за офа, хаха
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 7 от 40 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •