добре схващам в общи линнни последните коментари на коста и евгени. но нали уж от това което съм чел че семеиство от което е излязал рояк, прекратява работа. смисъл спира с пашата. а моите и двата днес а и не само днес а и вчера по времето когато подпушвах рояка си бачкаха здраво без спир.

НО КАКТО КАЗА СТАНКО И Е ПРАВ ПИЧА ( ЧЕ ТОВА Е ГОЛЯМ ОПИТ С РОЯКА)
1. взел съм си някакви поуки за роенето на семеиството.
2. самото хващане на рояка ( голям опит поне за мен ) просто изпитвах страх преди като четях коментари как някои колеги отиват целенасочено да ловят рояк.
3. заселването на самия рояк. верно сгреших с пилото като сложих запечатано а вместо това е трябвало да се сложи открито.( това поправимо ли е утре да го направя с пилото? и какво да правя с питите с запечатаното пило които са при рояка)
4. и наи важното е че осъзнавам много неща но наи важното е че... пчеларството е сложно нещо, трябва много четене и постоянно обогатяване с нова литература, филми и съвети от по опитни колеги. и въпреки всичко това само по себе си пчеларството не е толко сложно нещо ако знаеш какво, кога, как и защо трябва да се направи.
страшно много съм ви задължен колеги ако може така да ви нарека защото аз съм все още начинаещ.а всичко което ми казвате е полезно и о първа ръка. наздраве, макар че не съм кои знае какъв пияч.